Отмениха полет в САЩ заради непристойно държание на пилота
Отмениха полет в САЩ заради непристойно държание на пилота / netinfo

Полет на американската авиокомпания "Нортуест еърлайнз" беше отменен заради непристойно поведение на пилота, предадоха световните агенции, цитирайки говорител на Американското авиационно управление.

Самолетът трябвало да отпътува от международното летище "Маккарън" в Лас Вегас за Детроит със 180 пътници и 5-членен екипаж. Докато пътниците се качвали в машината, пилотът започнал да говори по мобилния си телефон в пилотската кабина. Очевидно разговорът се оказал неприятен и пилотът започнал да обижда събеседника си. После се затворил в тоалетната на самолета и продължил да сипе неприлични думи по мобилния си телефон. Той крещял толкова силно, че пътниците, които се качвали в самолета, го чули много добре и били скандализирани от непристойното му държание.

Когато пилотът излязъл от тоалетната и един от пътниците му направил забележка за маниерите, той го напсувал и това предизвикало отменянето на полета.

От Американското авиационно управление казаха, че случаят се разследва, но не посочиха името на провинилия се пилот. Те го описаха само като доста опитен служител на авиокомпанията, за която работел.