Том Круз
Том Круз / Gulliver/Getty Images
"Парамаунт пикчърс" отложи излизането на екран на филма "Топ Гън: Маверик" за май 2022 г. и на "Мисията невъзможна 7" за септември 2022 г. заради увеличаването на случаите на COVID-19, съобщи Ройтерс.

Продължението на филма "Топ Гън" с Том Круз трябваше да излезе през ноември 2019 г., но това беше отлагано няколко пъти. Новата дата е 27 май 2022 г., за когато беше насрочено пускането на "Мисията невъзможна 7", отново с Том Круз. Затова се налага и промяна за втория филм за 30 септември 2022 г.Киностудиата непрекъснато променят графиците за пускането на филмите на екран, опитвайки се да прогнозират кога зрителите ще се завърнат в киносалоните. Вариантът Делта на новия коронавирус отново обърка плановете.

Собствениците на киносалони се надяват други високобюджтни филми да запазят обявените дати за излизане на екран през 2021 г. За "Смъртта може да почака" за Джеймс Бонд тя е 8 октомври. "Венъм: Време е за Карнидж" също е планиран за октомври, "Вечните" на "Марвел" за ноември, а "Спайдърмен: Няма път към дома" - за декември.
БТА