Оставиха Абрамович без маса в италиански ресторант
Оставиха Абрамович без маса в италиански ресторант / netinfo

Руският милиардер Роман Абрамович остана без маса в известния и изискан ресторант Bistrot в курорта Форте дей Марми, Тоскана, съобщава вестник „Кориере дела сера“.

Въпреки че човек на милиардера се обадил ден по-рано, за да запази маса за осем души в ресторанта, оттам отговорили, че всички маси са вече резервирани за въпросната дата и посъветвали магната да се обади на следващия ден. Отказът на 36-годишния собственик на ресторанта Давид Ваяни предизвикал гнева на Абрамович, който се намирал в яхтата си Grand Bleu. Тя разполага с 45 сервитьори и 5 готвача. Веднага след случилото се Абрамович потеглил с яхтата си към остров Сардиния, съобщава ProntoSofia.

„Нямам нищо лично против г-н Абрамович. Той е симпатичен и сърдечен човек и имахме честта да му домакинстваме преди десетина дни. Проблемът е, че ние сме професионалисти и че над всичко са нашите клиенти. Ако всички места са резервирани, не можем да добавяме маси, тъй като бихме рискували с качеството на обслужването. И това е валидно за всички“, коментира Ваяни.

Според изданието Абрамович е известен като щедър клиент и гост, особено с онзи, който му угажда. Миналата година заради това, че за него удължиха работното време на Locanda Lorena - ресторанта със суперпанорама към остров Палмариа, Абрамович пъхна в джоба на един сервитьор бакшиш от 400 евро. „За нас в Bistrot най-добрият бакшиш е да видим клиентите си доволни и добре обслужени. Може би именно заради това присъстваме в най-добрите пътеводители и имаме известни клиенти“, каза Ваяни. Сред тях са от бившият премиер Романо Проди до актьорът Кърт Ръсел и певецът Ерос Рамацоти.

Сред феновете на ресторанта са и всички футболисти от „Ювентус“. „Bistrot е направил добре, че е казал „не“ на Абрамович. Във Форте дей Марми правилата важат за всички - включително за жителите, туристите и за богаташите“, коментира кметът на града Умберто Бурати.