Най-големият кинокаталог в света IMDb публикува на сайта си ежегодния списък с 10-те най-популярни филма, съобщи Лента. В челната петица се оказаха кинопродукции, заснети по мотиви от комикси със супергерои и суперзлодеи.

Водещ по рейтинг е "Отряд самоубийци" на режисьора Дейвид Ейър. Главните роли изпълняват актьорите Джаред Лето, Марго Роби, Уил Смит, Кара Делевин и Джей Кортни. Сюжетът разказва за екип от злодеи, нает от властите за изпълнение на самоубийствени мисии.

Филмите, които очакваме с нетърпение през 2017 година (ВИДЕО/СНИМКИ)

Второто място е отредено на фантастиката "Първият отмъстител: Войната на героите" с Крис Еванс, Робърт Дауни младши и Скарлет Йохансон.

На третата позиция е "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", в който участват Хенри Кавил, Бен Афлек и Ейми Адамс.

Любим на феновете филм е лентата с най-много гафове през 2016 г.

В списъка са включени още филмите "Дедпул", "X-мен: Апокалипсис", "Книга за джунглата", "Великолепната седморка", "Ловци на духове 3", "Warcraft: Началото" и "Легендата за Тарзан".

При образуването на рейтинга са използвани данни за това колко често потребителите са гледали страницата на филма на сайта. Потребителите на IMDb са над 250 милиона на месец, уточнява БТА.

Още филмови новини:

Определиха най-лошите филми на 2016 година

Най-надценените актьори в Холивуд

Фенове на протест заради "мизерния" рейтинг на "Отряд самоубийци"