Новолунието за месеца ще се случи на 20 септември. Впечатление прави големия брой планети, намиращи се в знака на Девата по това време. Освен Слънцето и Луната, там се движат Марс и Меркурий, а в неделя и Венера премина в Дева.

Всичко това акцентира през периода възможността за трезва преценка, спокойно и разумно поведение, както и доброто обмисляне и анализ на темите, които ви касаят и са актуални за вас през този периода. Можете да се доверите на преценката и рационалното отношение, когато ви се налага да действате.

Луна
Thinkstock/Getty Images

Относно самият принцип на новолунието - това са кризисни моменти и около два дни преди и два дни след тях времето не е подходящо за вземане на важни решения.

Влияе ли наистина Луната върху настроението и поведението ни?

Можете обаче добре да обмислите бъдещите си цели и посоки и малко по-късно вече да пристъпите към реализирането им.

Необходимо е също така да се обърне внимание на опозицията на Меркурий с Нептун по време на новолунието - всякакви договорки и информация, която стига до вас е необходимо да бъде добре проверена, тъй като рискът да е невярна или неточна е голям.

Не правете по-големи покупки, внимавайте с документи или пътувания и като цяло бъдете внимателни относно това, което ви се предлага и което стига до вас около периода на новолунието.

Времето е подходящо за медитации, молитви, съставяне на полезен и здравословен режим и навици, както и грижа за себе си - както на физическо ниво, така и за емоционалните ви нужди и потребности.

Още за Луната и влиянието й върху хората:

Луната в земните знаци (ВИДЕО)

Луната в огнените знаци (ВИДЕО)

Как Луната влияе върху храненето ни

Луната във въздушните знаци - важно е общуването (ВИДЕО)