Адел
Адел / Gulliver/Getty Images
Новият албум на Адел "30" счупи рекорд на АББА за най-купувана продукция при дебюта си на пазара във Великобритания, съобщи сайтът на официалната компания, която следи продажбите и съставя музикалните класации.

Изпълнителката пусна четвъртата в кариерата си тава на 19 ноември и от нея вече са продадени 219 хиляди копия. Адел подобри постижението на завърналата се на музикалната сцена след четири десетилетия легендарна шведска група АББА. От нейния нов албум "Voyage", който излезе на пазара в началото на месеца, са продадени 204 хиляди бройки.

Официалната компания, която следи продажбите и съставя музикалните класации във Великобритания, използва термина "покупка" за произведения, придобити на физически носител, за платени изтегляния или слушане чрез стрийминг услуги. Всеки сто възпроизвеждания на песен се смятат за едно закупуване на сингъла, а всеки хиляда - за придобиване на албум.

Продукцията "30", която Адел пусна след шестгодишна пауза, е на път да оглави британските музикални класации. Това ще е четвъртият албум на изпълнителката, достигнал челните места в чартовете.
БТА