/ Gulliver/Getty Images
Чете се на фона на "Easy On Me" и слушалки на MAX
След почти 6 години ТЯ се завърна с такава страшна сила, че преобърна световете ни и ехото ще отеква още дълго... Вярвайте ми!

Тя е просто Адел и е като онези близки хора в живота ни, с които дори да не се чуваме или виждаме дълго, всяка среща след това е все така сладка и като за първи път!

Песента „Easy On Me“... Не, тя всъщност не е просто някаква си песен! Тя е изповед, която те разтърсва силно, хваща те за гърлото и те държи до последен дъх, с който последен дъх искаш да я чуеш отново, и отново, и отново!



Със сигурност за нея ще се изпише много – за въздействащия текст, посветен на раздялата със съпруга й Саймън Конеки, за великолепното пиано, което съпътства вълшебния, баладичен глас на Адел, за филмовото изкуство, пресъздадено чрез черно-белия видеоклип, който постепенно се превръща в цветен, правейки препратка с промяната и с превратностите в живота ни, за новия й албум "30", който ще бъде издаден през ноември и част, от който е „Easy On Me“, за това, че ще е отново във върха на всички класации и ще се изсипят купища напълно заслужени награди. И всичко това придружено с времето, в което излиза – есенно, меланхолично, вълнуващо!

момиче гора мост
iStock/Getty Images

Но всъщност зад всички тези повърхностни неща стои нещо доста по-простичко и дълбоко лично.

С „Easy On Me“ Адел излива душата си така, както може да направи само един велик творец. Така, че да ви побият тръпки. Гласът й е изпълнен с тъга, съжаление, но и решителност. Това е гласът на онази жена, която е решила да промени живота си, въпреки всичко, което я очаква, и въпреки всички, които ще говорят. Гласът на онази жена, която вероятно е разрушила целия си свят и е усещала вина, и тъга, и болка, но е готова да го изгради наново. Още в началото на видеото сред пълна тишина, нарушена единствено от шума на листата, тя се сбогува с празната къща и в силен вятър бавно се отдалечава от нея, затваряйки последната врата. Нима има нещо случайно?! Това е и изповед към сина й, на който съкровено споделя защо е взела това решение в живота си.
 

„Easy On Me“ е и изповед към всички нас. И урок. За онези трудни моменти, които всички имаме в живота си. На които сме на кръстопът. Дали да изберем правилното, или себе си? За онези моменти, в които ако нещо се е счупило и вече е късно да се лепи, по-добре да бъде отворена нова врата и да бъде затворена старата... завинаги. И за това, че да избереш себе си не е егоизъм, а възможност!

Благодаря ти, Адел, че се завърна отново в живота ни и го разтърси из основи!