Нови восъчни фигури от британското кралско семейство
Нови восъчни фигури от британското кралско семейство / снимка: БГНЕС, архив

Едновременно три двойки восъчни фигури на херцога и херцогинята на Кембридж - Уилям и Катрин, ще се появят във филиалите на музеите на Мадам Тюсо в различни страни по света.

Восъчните двойници на "звездната двойка" от кралското семейство на Великобритания, ще влязат в колекциите в Лондон, Ню Йорк и Амстердам. Още едно копие ще бъде изложено на 18 април в Блекпул. Появата на фигурите е посветена на първата годишнина от светското събитие на миналата година - сватбата на Уилям и Катрин.

Фигурите няма да са еднакви - поне по облекло - всяка от восъчните статуи ще бъде облечена с различни дрехи. В Лондон Катрин ще бъде със синята рокля от Issa London, в която беше облечена на годежа си. На ръката й ще е копието на годежния пръстен на легендарната принцеса Даяна - дарът, който Уилям поднесе на Катрин при техния годеж. Двойникът на принца в Лондон ще бъде с елегантен тъмносин костюм.

В Ню Йорк гостите ще видят белоснежната рокля от дизайнерската къща Alexander McQueen, с която Катрин беше на гала вечер в Лос Анджелис през 2011 година. Амстердемската Катрин ще носи черна дантела от британския дизайнер Елис Темперли, с която принцесата се появи на премиерата на филма "Боен кон" в Лондон в началото на тази година.

В Блекпул двойницата ще е в полупрозрачната лятна златисторозова рокля от Джени Пакман, с която Катрин беше на благотворителна вечер в помощ на децата.

През май в главния музей на Мадам Тюсо в Лондон, ще се появи и новата восъчна фигура на кралицата на Великобритания Елизабет Втора. Обновената восъчна кралица ще бъде направена на основата на февруарския официален портрет, на който тя е с бродирана бяла рокля и синя орденова лента през рамо и диамантена диадема, пише БГНЕС.

Кралицата не прие да позира на скулпторите, но Бъкингамският дворец изпрати мерките й, както и кралското одобрение за новата фигура, която ще смени предишната от 2001 година.

Работата върху восъка ще отнеме няколко седмици и ще струва около 150 000 паунда. Това ще е 23-та фигура на Елизабет Втора.