Церемонията за наградите на Гилдията на филмовите актьори ще бъде посветена на дамите
Церемонията за наградите на Гилдията на филмовите актьори ще бъде посветена на дамите / Gulliver/Getty Images
Драмата "Три билборда извън града" води с четири номинации за наградите на американската Гилдия на филмовите актьори, включително и за най-добър актьорски състав, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Белязани от секс скандали сериали не получиха номинации за Златен глобус

"Три билборда извън града" получи също номинации за най-добра актриса - Франсис Макдорманд, и актьор в поддържаща роля - Уди Харелсън и Сам Рокуел. За водещата награда най-добър актьорски състав, освен "Три билборда извън града", бяха номинирани "Лейди Бърд", "Бягай!", "Затънали в кал" ("Mudbound"), "Болест от любов".

Филмът "Вестник на властта" на Стивън Спилбърг, заедно със звездите му Мерил Стрийп и Том Ханкс, не попадна сред номинираните от актьорската гилдия. Вместо това те обърнаха внимание на малки и независими филми.

Най-добрите в киното: Номинациите за Златен глобус 2018

В категорията за най-добър актьор бяха номинирани Тимъти Шаламе за "Призови ме с твоето име", Джеймс Франко за "Катастрофалният артист", Даниел Калуя за "Бягай!", Гари Олдман за "Най-мрачният час", Дензъл Уошингтън за "Роман Дж. Израел" ("Roman J. Israel, Esq.").

Наградата за най-добра актриса си оспорват Джуди Денч за "Довереникът на кралицата", Сали Хокинс за "Формата на водата", Франсис Макдорманд за "Три билборда извън града", Марго Роби за "Аз, Тоня", Сирша Ронан за "Лейди Бърд".

Стив Карел ("Битката между половете"), Уилям Дефо ("Проектът Флорида"), Уди Харелсън и Сам Рокуел ("Три Билборда извън града"), Ричард Дженкинс ("Формата на водата") бяха номинирани за наградата за актьор в поддържаща роля.

Обявиха най-добрите филми и сериали на 2017 година

Номинация за актриса в поддържаща роля получиха Мери Джей Блайдж за "Затънали в кал" ("Mudbound"), Хонг Чау за "Малък голям живот" ("Downsizing"), Холи Хънтър за "Болест от любов", Алисън Джани за "Аз, Тоня", Лори Меткалф за "Лейди Бърд".

Наградите на Гилдията на филмовите актьори се смятат за добър индикатор за успех на Оскар-ите, защото нейните членове са най-голямата група в Академията за кинуматографично изкуство и наука. Наградите на Гилдията на филмовите актьори ще бъдат връчени на 21 януари.

А ето и номинациите в телевизионните категории

За наградата за актьор в телевизионен филм или минисериал бяха номинирани Бенедикт Къмбърбач за "Шерлок: Лъжещият детектив", Джеф Даниълс за "Godless", Робърт де Ниро за "Магьосникът на лъжите", Джефри Ръш за "Гений", Александър Скарсгард за "Големите малки лъжи".

Най-добрите в телевизията: Номинациите за Златен глобус 2018

Актриса в телевизионен филм или минисериал - Лора Дърн за "Големите малки лъжи", Никол Кидман за "Големите малки лъжи", Джесика Ланг и Сюзан Сарандън за "Свада", Рийз Уидърспуун за "Големите малки лъжи".

Актьор в драматичен сериал - Джейсън Бейтман за "Озарк", Стърлинг К. Браун за "Това сме ние", Питър Динклидж за "Игра на тронове", Дейвид Харбър за "Странни неща", Боб Оденкърк за "Обадете се на Сол".

Актриса в драматичен сериал - Клеър Фой за "Короната", Лора Лини за "Озарк", Елизабет Мос за "Историята на прислужницата" и Робин Райт за "Къща от карти".

Кинокритиците определиха най-добрия филм на 2017 година

Актьор в комедиен сериал - Антъни Андерсън за "Чернеещ", Азис Ансари за "Master of None", Лари Дейвис за "Успокой топката", Уилям Мейси за "Безсрамници", Шон Хейс за "Уил и Грейс", Марк Марън за "Блясък".

Актриса в комедиен сериал - Узо Адуба за "Оранжевото е новото черно", Алисън Бри за "Блясък", Джейн Фонда за "Грейс и Франки", Джулия Луис-Драйфъс за "Вице", Лили Томлин за "Грейс и Франки".

Най-добър актьорски състав в драматичен сериал - "Короната", "Игра на тронове", "Историята на прислужницата", "Странни неща", "Това сме ние".

Най-добър актьорски състав в комедиен сериал - "Чернеещ", "Успокой топката", "Блясък", "Оранжевото е новото черно", "Вице". 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА