Роджър Федерер наруши кралския протокол по време на церемонията на централния корт на "Уимбълдън", организирана в негова чест.

Неловкият момент между Федерер и Кейт се случи, когато той зае мястото си до нея и сякаш докосна гърба й. Кралският протокол повелява членовете на кралското семейство никога да не бъдат докосвани на публично място освен ако не подадат ръка първи. Разбира се, двамата са в приятелски  отношения, а шампионът учи принц Джордж как да играе тенис.

Кейт Мидълтън и Роджър Федерер
Getty Images


Принцесата на Уелс дойде на Уимбълдън, за да подкрепи Федерер и да изгледа няколко мача. За появата си тя избра ментовозелен блейзър на Balmain от колекцията за 2021 г. на стойност 1950 паунда.

Кейт Мидълтън и Роджър Федерер
Getty Images


Тази година Evian, спонсор на събитието, помоли гостите да се обличат "разумно и с грижа за околната среда", като заложат на дрехи, изработени от рециклирани материали, или на любими, които са в гардероба от известно време.

Кейт Мидълтън и Роджър Федерер
Getty Images

Принцесата на Уелс наблюдаваше церемонията заедно с тенисистката Лора Робсън. Те бяха и сред зрителите по време на мача между Кейти Бултър и Дария Савил. Организаторите обаче прекъснаха мача поради проливен дъжд. След подновяването на играта Кейт се присъедини към Роджър Федерер и съпругата му Мирослава Вавринец.
 
Неотдавна Кейт сама се качи на прочутите кортове на Уимбълдън. В навечерието на турнира тя се изправи срещу 20-кратния носител на титли от Големия шлем Роджър Федерер.
 
През 2016 г. Кейт прие патронажа на All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC) от кралица Елизабет II. Оттогава насам тя връчва трофеи и носи малка зелено-лилава панделка (символ на AELTC) на събития. Херцогинята обича да спортува редовно и заедно с принц Уилям имат тенис корт в дома си в Норфолк.
БГНЕС