Най- впечатляващите рекорди в сферата на храните
Най- впечатляващите рекорди в сферата на храните / Thinkstock/Getty Images

На 15 ноември е международният ден на Рекордите на Гинес, както и 60-годишнината от основаването им. Ден на предизвикателства, залози и конкуренция, но също така и възможност да проверите докъде стигат границите на други хора. Най-голямата международна онлайн foodpanda селектира най-необичайните предизвикателства, свързани с храни, пред които са се изправили хората, за да влязат в престижните рекорди. Всеки човек има повече от няколко забавни или дори срамни истории, посветени на опита да се поставят постижения докато се храним. Пример за това са състезания между братя, сестри или приятели, за това кой ще яде по-бързо или кой ще се осмели да изяде това или онова.

Измежду хилядите невероятни рекорди foodpanda избра 10 от най-новаторските и впечатляващи опита за рекорд в сектор Храни. Трябва да отбележим битките за размер и скорост са сред най-популярните в класацията.

№ 1 „Най-дългата пица" - 1141.5 m. Създадена от Исус Маркиня Сепеда в Испания на 31 май 2011 година. За да си представите гигантските размери, тази пица е почти 4 пъти по-висока от Айфеловата кула.

№ 2 „25 000 бургера". Рекордът е постигнат от Доналд Горске от Уисконсин, САЩ, който е изял 25 000-ия си Биг Мак през май 2011 година. На церемония в негова чест в заведение на Макдоналдс в родния му град Фон дьо Лак, щата Уисконсин, той заяви, че ще продължи да яде Биг Мак "до смъртта си"

№ 3 Темата за скоростта е засегната именно тук. Знаете ли, че рекордното време да изядеш 10 бургера е 3 минути. Човекът, достигнал Световния рекорд, се казва Такеру Кобаяши от Япония, мястото е площад Медисън в Манхатън, а денят - 29 август 2010 година.

№ 4 Най-голямо количество пилешки хапки, консумирано само за 3 минути, е 494,9 грама. Рекордът е постигнат от Кристиян Уилямс от САЩ, в Сан Леандро, Калифорния, на 25 август 2012 година.

№ 5 Сладка надпревара с едни от най-известните шоколадови бонбони. Рекордът е поставен в Бали, Индонезия на 6 март 2012 година от Майкъл Салееба.

№ 6 Най-много желирани бонбони изядени с клечки за 1 минута. Рекордът е поставен от Ашрита Фурман в Панорама кафе, Ню Йорк, на 7 Декември 2010 година. Количеството изядени бонбони се равнява на 610 грама, колкото тежи и една баскетболна топка.

№ 7 Най-много обелени и изядени банани за 1 минута. Рекордът е осем броя, поставен от Патрик Бертолети, Илинойс през 14 януари 2012 година.

№ 8 Най-много люти чушки изядени за 2 минути. Рекордът е 66 грама, което е с приблизителен размер на голям домат. Рекордьорът е Джейсън Макнаб на 19 юни 2013 година в САЩ.

№ 9 Рекорд, изискващ каубойски умения, а именно най-много разбити метални кенчета с камшик за 3 минути. Техният брой е 23, който е постигнат от Адам Уинрич от САЩ. Рекордът е поставен в Милано, Италия, на 11 април 2009 година.

№ 10 Финалистът в класацията на foodpanda, на почетното десето място е Далибор Жаблановиц от Сърбия. На 28 септември 2013 година той поставя един забавен рекорд, а именно 31 лъжици, които са балансирани на лицето му.