Представителите на британското кралско семейство са най-известните и разпознаваеми кралски личности в целия свят, тъй като почти всеки може да назове някои от децата, внуците или правнуците на кралица Елизабет II.

кралското семейство
Gulliver/Getty Images

Последните 12 месеца бяха сред най-бурните за кралското семейство от десетилетия насам, но дали това е засегнало тяхната популярност? Анкета на сайта YouGov разкри кои са най-популярните членове на кралското семейство във Великобритания. Вижте в канала "Royal News" във vbox7:

През 2018 г. най-много хора гласували за принц Хари, но тази година херцогът на Съсекс беше изместен от баба си Елизабет, която зае първото място. Над 9 000 души участваха в тазгодишното допитване.

Феновете определиха кралица Елизабет като „възхитителна, трудолюбива, уважавана и всеотдайна.” Тя събра 72% одобрение заставайки начело по-популярност.
 

Хари е само с 5 % зад кралицата, събирайки 67% положително мнение и все още много обич от феновете си, които го определят като “възхитителен, уверен и забавен“. В средата на годината 71% от феновете го бяха посочили като любим, но няколко месеца по-късно неговата популярност намаля с 4%.

Хари
Gulliver/Getty Images

Принц Уилям заема трето място със 66% рейтинг и феновете го определиха като „неподправен, добър модел за подражание, възхитителен, отговорен и мил.“

Принц Уилям
Gulliver/Getty Images

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън беше класирана на четвърто място, с един процент след съпруга си Уилям, с 65% положителен рейтинг. Феновете смятат, че тя е "добър модел за подражание, красива, неподправена, възхитителна и привлекателна".

Кейт Мидълтън
Gulliver/Getty Images

Съпругът на кралица Елизабет, принц Филип, е петия най-популярен член на семейство с 51% положително мнение. Феновете го описват, като „възхитителен, трудолюбив, лоялен и забавен“.

принц Филип
Gulliver/Getty Images

На шесто място в края на годината се изкачи сестрата на кралицата, принцеса Ан, която изпревари принц Чарлз и Меган Маркъл, събирайки 47% от обичта на кралските фенове. Хората гласували за нея я описват като „трудолюбива, възхитителна, силна, отдадена и добър модел за подражание."

Прекия наследник на трона, принц Чарлз, заема седмо място с 46% рейтинг и според феновете му е “загрижен за природата, искрен, отдаден, интелигентен и начетен“.

принц Чарлз
Gulliver/Getty Images

Съпругата на Хари, Меган Маркъл, е на 8 място по популярност, събирайки само 45% от положителния вот на феновете, което е с 10% по-малко от миналата година. Според феновете си тя е „уверена, възхитителна, привлекателна, красива и очарователна“.

Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

На 9-то място е дъщерята на принцеса Ан Зара Тиндал с 43 %.

На 10-то място е съпругата на принц Чарлз Камила с 30%.

На 11-то и 12-то място са най-малкия син на кралицата принц Едуард и съпругата му принцеса Софи с 29% и 30 % положителен вот.

На 13-то и 14-то място са дъщерите на принц Андрю, принцеса Беатрис (26%) и принцеса Юджийн (25%).

На последно място е самият принц Андрю, който събира едва 19% положителен вот и цели 39% негативен вот, най-вече заради скандалните събития от тази година, които забъркаха името му редом с това на обвинения в сексуален трафик американски финансист Джефри Епщайн, който се самоуби в ареста.

И още:

От военновременна принцеса до обичан монарх

Кралица Елизабет шофира без книжка, пътува без паспорт, има два рождени дни и…

Колко е тежка кралската корона? Отговаря кралица Елизабет Втора