Обичате ли френска селска торта? Ако отговорът ви е да, то задължително трябва да си запишете тази супер бърза и лесна рецепта на Наталия от Natali’s Beauty за това така любимото сладко изкушение. За най-бързо можете да си закупите необходимите за целта медени блатове в руските магазини, които са готови и са фантастични. Ако все пак желаете да си ги направите сами, ето и необходимите продукти и начин на приготвяне:

Продукти за блатовете:

1 яйце
150 г кристална захар
200 мл прясно мляко
2 с.л. мед
2 ч.л. сода
50 г масло
400 г брашно

В по-дълбока тенджерка разбъркайте 1 яйце и 150 г кристална захар. Добавете 200 мл прясно мляко, 2 с.л. мед, 2 ч.л. сода, 50 г масло и разбъркайте на среден котлон за 15-20 минути, докато течността не се надигне от содата и не увеличи петорно обема си. Ето защо е важно тенджерата да е дълбока. След като придобие карамелен цвят, махнете от котлона, изчакайте да изстине, прибавете 400 г брашно и изпечете тънки блатове с диаметър 27-28 см в предварително загрята на 160 градуса фурна за до 5-7 минути всеки.

Продукти за крема:

800 г заквасена сметана
8 с.л. пудра захар
бурканче боровинково сладко
150 г орехи

Полезните или вредните храни са по-добри за душата?

Реденето на тортата става по следния начин:

Сложете блат като го намажете добре със заквасена сметана, след това поставете сладко от боровинки и поръсете обилно с орехи. Повторете отново и отново докато блатовете не свършат. Оставете си за накрая още от заквасената сметана, сладкото и орехите за украса. Намажете цялата торта със заквасена сметана, а след това внимателно поставете по съвсем малко боровинково сладко на 8 мислено разграфени парчета. После поръсете добре с още орехи.Тортата оставете за една нощ в хладилника, за да поемат блатовете от сметаната и да станат сочни.

Кулинарни престъпления: 7 калорийни бомби, ужасно вкусни и вредни

В новото си видео Наталия дава и страхотни идеи какво можете да направите и с останалите от приготвянето на тортата продукти:

Маска със сметана (каш)

Сигурно ще се изненадате, но маските със заквасена сметана са подходящи за всички типове кожа – те освежават и подхранват сухата кожа особено сега в променливото есенно време. Достатъчно е просто да нанесете плътен слой сметана върху лице и деколте и да изчакате 15-20 минути, за да се радвате на свежа и еластична кожа.

Ексфолиант с орехи (каш)

Друг вариант е да си направите ексфолиант за лице и деколте с подхранващ ефект като смесите 2 с.л. заквасена сметана с 1 с.л. орехи. Нежно и внимателно масажирайте лицето, шията и деколтето и орехите като абразив ще отнемат от мъртвите клетки, а благодарение на ценните минерали, които съдържат - калций, магнезий, йод, мед, фосфор, желязо, цинк, са и със силно антиоксидантно за кожата действие.