/ ThinkStock/Getty Images
Почти всяко момиченце в даден период от живота си има една и съща мечта – да носи короната на кралиците на красотата. Конкурсът „Мис Свят“, който показва прелестни дами от всички краища на света, е една от причините за тези мечти.

Именно този конкурс е най-старата надпревара за красота в света – за първи път се провежда през 1951 г. Първоначално е било планирано събитието да се проведе еднократно, но по-късно е взето решение да стане традиция.

Избраха "Мис Свят" 2017 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Вижте 15-е най-ярки красавици, които са носили короната на „Мис Свят“ през годините:

Сусана Дуйн от Венецуела – Мис Свят 1955 г.
Венецуела е шампион в този конкурс. Представителки на тази страна са грабвали короната шест пъти, а Сусана е първата победителка от Венецуела.
Впоследствие красавицата направи успешна кариера като актриса и телевизионен водещ.

Пенелопе Кьолен от Южна Африка – Мис Свят 1958 г.
Една 18-годишна секретарка завладя публиката на Мис Свят с чара си и стана първата победителка от Южна Африка. Днес тя е известна със стила си в светските среди, радва се на голямата си любов, която я дарява с пет сина и три внучета.

Ан Синди от Великобритания – Мис Свят 1964 г.
Ан Сидни е втората британка, спечелила короната на Мис Свят. След победата, красавицата е имала ангажименти в телевизии, участвала е в сериали и филми.

Вижте красавиците, които се бориха за короната на "Мис Вселена" през 2017-а

Маделин Хартог-Бел от Перу – Мис Свят 1967 г.
След като спечели конкурса, Маделин се мести да живее в Париж. След това пък се отправя към южната част на Флорида, където създава семейство.

Дженифър Хостън от Гренада - Мис Свят 1970 г.
След като печели короната, Дженифър се мести в Канада, където се дипломира и става психотерапевт. В момента се радва на две деца и пет внучета.

Синди Брейкспиър от Ямайка – Мис Свят 1976 г.
Синди оставя професията си на модел, за да се посвети на музиката. Тя има три деца, като един от синовете й е от Боб Марли, който тръгна по стъпките на баща си.

Сара Джейн Хът от Великобритания – Мис Свят 1983 г.
Изборът на тази красавица за Мис Свят така разгневило останалите състезателки, които яростно критикували членовете на журито, присъдило короната.

Красивата Линда от Исландия – Мис Свят 1988 г.
Тази красавица грабва короната на Мис Свят без особени усилия. Същият успех има и като бизнес дама – ръководи спа центрове, издава автобиография, участва като жури в Мис Свят през 2015 г.

Айшвария Рай от Индия – Мис Свят 1994 г.
Айшвария Рай е известна актриса и модел, а освен това впечатлява с интелект – владее пет езика. Тя е сред най-известните победителки в Мис Свят. Има щастлив личен живот – омъжена е и има дъщеря.

Вижте снимки на индийската перла Приянка Чопра

Приянка Чопра от Индия – Мис Свят 2000 г.
Приянка Чопра е талантлива певица, актриса и модел, а короната на Мис Свят е част от признанията й. Освен с красотата си, тя е известна и с голямото си сърце – участва в десетки благотворителни инициативи.

Азра Акън от Турция – Мис Свят 2002 г.
Азра Акън е известен модел, актриса и танцьорка, говори няколко езика. Тя е половинката на известния и в България турски актьор Къванч Татлъту.

Розана Дейвисън от Ирландия – Мис Свят 2003 г.
Розана е модел, актриса, певица и... автор на готварска книга, която се превръща в бестселър.

Ксения Сухинова от Русия – Мис Свят 2008 г.
Спортуването е голямата страст на тази блондинка, а призванието й е да бъде модел – има огромен брой ангажименти в Италия, Испания и Франция.

Най-коментираните българки, спечелили конкурси за красота (СНИМКИ)

Меган Янг от Филипини, Мис Свят 2013 г.
Актрисата, моделът и телевизионният водещ Меган Янг стана първият представител на Филипините, който спечели титлата. Тя е родена в САЩ в семейството на американец и филипинка. След това семейството на Меган се премества в Филипините, където завършва гимназия и решава да се посвети на телевизията.

Красавица от Южна Африка е Мис Свят 2014

Ролийн Строс от Южна Африка – Мис Свят 2014 г.
Ролийн Строс е третата представителка на Южна Африка, която печели престижната титла. Има разнообразни интереси и умения – от голфа до свиренето на флейта, пиано и китара.
 
adme.ru