/ ThinkStock/Getty Images
Всяка година изборът на най-красивите българки, които трябва да представят страната ни в световните конкурси, се превръща в най-коментираната тема на деня.

Нежните създания, които се борят за титлите, предварително се настройват, че освен корона, ще трябва да носят и негативни последици – безмилостни критики. Разнообразието от конкурси у нас е огромно – Мис България, Мис Вселена, Мис Силикон, Мис Джуки, Мис Малко коте...

Ето и най-коментираните българки, печелили конкурси за красота у нас:

Тамара Георгиева е новата „Мис България” и изборът й буквално взриви социалните мрежи. Георгиева е на 24 г. от София. Определя се като трудолюбиво и амбициозно момиче. А този конкурс бил една от мечтите ѝ. Мечта, която провокира стотици гневни коментари и иронични колажи.

Новата Мис България: Като мина някъде, всеки се обръща след мен
 
Публикувахте от Тамара Георгиева в 20 ноември 2017 г.
Антония Петрова печели Мис България през 2009 г. и мигом се превърна в една от най-известните и коментирани победителки в конкурси за красота у нас. В началото бе подложена на унищожителни критики, които тя прие с гордо вдигната глава. През 2012 г. спечели конкурса Мисис Русия.
 

Working mood! Love my work! Happy woman! 👱🏻‍♀️✨📚📘📗📕📙📚🗃📂📁📖📑📇🖌

Публикувахте от Антония Петрова в 10 октомври 2017 г.
Симона Евгениева е победителката от Мис България 2014 г. и бързо и беше лепнат етикетът „най-скандалната миска“ предимно заради нейни снимки от поп фолк клубове.
 
Публикувахте от Simona Evgenieva в 10 октомври 2016 г.
Теодора Бургазлиева е Мис България 2002 г. и е определяна като една от най-красивите победителки в подобни конкурси у нас. Тя обаче не беше допусната да представлява страната ни в световния финал заради стари разголени снимки, чието наличие бе в разрез с правилата на конкурса.
 

Теодора Бургазлиева (Мис България 2002 - отнета титла)

Публикувахте от Miss World Bulgaria / Мис Свят България в 11 януари 2016 г.
Виолина Анчева бе българката, представила страната ни на „Мис Вселена“ тази година. Нейните качества не бяха толкова подложени на критики от обществеността, а дискусиите бяха съсредоточени върху избора й за облекло. Вместо да представи България с национална носия, Виолина заложи на нетрадиционно решение – появи се в костюм с подрънкващи чанове. Мнозина нашенци сметнаха това за безвкусица и порицаха екипа на миската.
 
Публикувахте от Община Разлог/ Municipality of Razlog в 1 февруари 2017 г.
Радостина Тодорова представи страната ни на „Мис Вселена“ през 2015 г. Тя стана най-коментираната миска не само у нас, но и в чужбина, но само в положителен аспект.
 

Българката Радост Тодорова Radost Todorova - Official

Публикувахте от България е моята родина в 23 май 2016 г.
На финала на конкурса, водещият обърка името на победителката. След това се поправи, а момичето, което в действителност печелеше короната, се шокира от новината. Тогава Радостина я подкрепи с бурни ръкопляскания и я окуражи да си вземе титлата. Така лавинообразно се разпространяваха колажи с нейна снимка и думите „Всеки иска да има една Мис България в живота си“.

Бонус 1: Мис Джуки

Разнообразието от конкурси у нас е огромно, а една от победителките е изключително коментирана. Става дума за Мис Джуки - Габриела Радославова, която дори бе телевизионна водеща.
 
Публикувахте от Габриела Радославова в 28 декември 2015 г.

Бонус 2: Анита Мейзер

Анита Мейзер в може би най-скандалната победителка в конкурс за красота у нас. Тя представя страната ни в „Мис свят“, а години по-късно седна на подсъдимата скамейка в обвинение, че е убила съпруга си.
 

В България всеки конкурс за красота или набира проститутки или продава титлите, за това никога няма да имаме успех на св...

Публикувахте от България в 20 ноември 2014 г.
 За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук