Marvel представи супергероите си на Comic-Con
Marvel представи супергероите си на Comic-Con / снимка: Guliver/Getty Images

В дългоочаквана презентация на фестивала Comic-Con в Сан Диего, щата Калифорния, от „Марвел студиос” представиха супергероите си - от Железният човек до Човекът-мравка, предоха АП и Ройтерс.

На фестивала присъстваха героите от филма „Отмъстителите: Епохата на Ултрон”, сред които Робърт Дауни младши, Крис Хемсуърт, Крис Евънс, Самюъл Джаксън. „Това е най-големият екип от таланти, в който съм участвал някога”, сподели Робърт Дауни младши.

Сред новите имена, които ще се появят в „Отмъстителите 2”, е Арън Тейлър-Джонсън, Пол Бетани, Елизабет Олсън. Ролята на Ултрон ще бъде поверена на Джеймс Спейдър. „Отмъстителите: Епохата на Ултрон” е третата продукция на Дисни/Марвел, след „ТОР: Тъмният свят” и „Пазителите на галактиката”, която ще бъде отчасти заснета в „Пайнууд” и „Шепертън”. Сюжетът на филма отново се фокусира върху борбата на организацията S.H.I.E.L.D. срещу силите на злото.

Филмът „Отмъстителите”, режисиран от Джос Уедън, излезе на екран през 2012 г. При бюджет от 220 млн. долара той донесе на създателите си над 1,5 млрд. долара и е третата най-касова лента на всички времена. Той е филмът, който най-бързо премина в световния бокс-офис границата от 1 млрд. долара, припомня Ройтерс.

„Пазители на галактиката 2” ще се завърти на екран на 28 юли 2017 г., съобщиха още от „Марвел”. Те разкриха и името на актьора, който ще изпълни ролята на злодея Танос, отличаващ се със своето дълголетие, телекинетични сили и способност за телепортиране. Това ще е Джош Бролин, разкрива БТА.

На фестивала Comic-Con не бе отминат без внимание и дългоочакваният филм „Човекът-мравка”, съобщи АП. Феновете видяха Пол Ръд като Скот Ланг - учения, който се свива до размер на мравка. Холивудският актьор Майкъл Дъглас ще се превъплъти в образа на учения Ханк Пим - създател на технология за смаляване до размерите на насекомо.

Премиерата на филма е предвидена за юли 2015 г. В Сан Диего, Калифорния, тече 45-ото годишно издание на феста на поп културата. Четиридневният празник на киното, телевизията, видеоигрите, комиксите, костюмите и други популярни изкуства се провежда в „Конвеншън сентър”, където показват и трейлъри на най-новите продукции.