/ БГНЕС
На днешния ден - 24 април рожден ден празнува най-обичаната и емблематична българска певица, любима на поколения българи – Лили Иванова.



За съжаление пандемията от коронавируса раздели неуморната изпълнителка с публиката. Тя планираше да зарадва българската публика в цялата страна с национално турне.
 
 

#liliivanova #photography #blackandwhite #portraitphotography фотограф: Васил Къркеланов

Публикувахте от Lili Ivanova в Петък, 6 март 2020 г.

През 2020 година обичаната певица беше замислила да направи 17 концерта в 15 града.

По традиция всяка година организира огромни концерти, а през последните години поради огромния зрителски интерес на почитатителите те са в три дни.
 
 

фотография: Костадин Кръстев - Коко 2017 г.

Публикувахте от Lili Ivanova в Четвъртък, 23 април 2020 г.

Примата на българската музика обаче получи множество подаръци и честитки за празника си. А публиката й остава до нея, макар и онлайн.



Певицата е родом от Кубрат. Тя има звезда на българската Алея на славата.

Изпълнителката е носител на редица отличия и награди – на ордена на фондация "Св. Никола Чудотворец" за принос за доброто на света, орден "Стара планина". Има и почетен орден от Министерството на отбраната на България. Носител е на специално първо по рода си отличие за изключителни заслуги към музиката и културата от Съюза на артистите в България. Има и звезда на българската Алея на славата. А най-голямата награда за нея, както самата тя е споменавала в редица интервюта, е любовта и признателността на публиката.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук