Членовете на кралското семейство имат различни музикални предпочитания, което е напълно нормално. Въпреки че може би се очаква повечето от тях да слушат класическа музика, само кралицата и принц Чарлз споделят, че слушат редовно такава музика. Вижте любимата музика на кралското семейство в канала "Royal News" във vbox7:

Кралица Елизабет II

Според кралския биограф Ингрид Сюард кралицата обожава музиката на Елтън Джон, но също така харесва шотландски балади, химни, военна музика, биг бендове и поп музика от 60-те години на 20-ти век. От класическите композитори фаворит ѝ е Бах
Елтън Джон
iStock/Getty Images
Принц Уилям

Принцът харесва различни стилове и изпълнители. Сред любимците му са групи, свирещи алтернативен рок и ню метъл като "Колдплей".

Елтън Джон, Роджър Тейлър и Стив Маккуин с почетни британски ордени

Кейт Мидълтън

Херцогинята на Кеймбридж харесва песните на ABBA, Bodyrockers и различни популярни поп хитове. Сред изпълнителите, към които изпитва симпатии е и Ели Голдинг (Ellie Goulding), която пя на сватбата ѝ с принц Уилям.

Принц Чарлз

Принц Чарлз обожава музиката на класически композитори като Бах, както и мелодиите на британският композитор Хюбърт Пери. Чарл признава, че се наслаждава и на изпълнители като Ленард Коен и "The Three Degrees".

Принц Чарлз и Камила
Gulliver/Getty Images

Принц Хари

Хари явно харесва електронна музика и по-конкретно дъбстеп, защото е споделял, че харесва музиката на британският дъбстеп гуру Skream. Той също така харесва и реге музика, като даже веднъж танцува на песен на Боб Марли по време на посещение в Ямайка.

Принц Хари и Джон Бон Джоуви пресъздадоха култова снимка на „Бийтълс“ (ГАЛЕРИЯ)

Мегън Маркъл

Преди да се омъжи за Хари, Мегън споделя в личния си блог „The Tig“, че харесва инди рок, а сред любимите й изпълнители и групи са Маги Роджърс Maggie Rogers, Кристал Файтърс Crystal Fighters, Мистър Литъл Джийнс Mr. Little Jeans, Драгънет Dragonette и Джанел Мона Janelle Monae.

Принц Едуард

Третият син на кралицата е голям фен на Питър Гейбриъл.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук