Както много други хора по света, кралица Елизабет II и останалите членове на кралско семейство обичат животните и се грижат за своите домашни любимци. Интересното в случая е, че понякога, макар и за кратко, техните домашни любимци са били екзотични животни, подарявани им по време на техните пътувания по света. Вижте ги в канала "Royal News" във vbox7:

Кралицата

Любовта на кралицата към породата кучета уелско корги пембрук е легендарна. На 18-ия си рожден ден тя получава от баща си корги на име Сюзън. От тогава до 2018 г. кралицата е имала общо над 30 коргита, които са били потомци на първото и куче. През 2018 г., след като последният й корги умря, кралицата реши да спре развъждането на корги поради възрастта си. Въпреки това тя все още се грижи за едно корги, което остана без собственик след смъртта на кралският пазач на дивеча.

Елизабет Втора
Gulliver/Getty Images

Кралицата също така има доргис - кръстоска между корги и дакел. Кралските кучета имат собствена стая и храна, специално приготвена от кралския готвач, но всеки ден, когато има възможност, кралицата ги храни лично в 17 ч., сресва ги и сама ги разхожда на двора.

Любимите кучета на Елизабет Втора (ВИДЕО)

Принц Филип

По време на своите международни пътувания членовете на кралското семейство често получават като подарък екзотични животни като домашни любимци. Принц Филип веднъж получи двойка пигмейски хипопотами като подарък от президента на африканската държава Либерия. Принцът ги повери на грижите на лондонския зоопарка. Това се случи и с бебето слонче, което му бе подарено по време на посещение в Шри Ланка. Принц Филип често ходеше да види как живеят неговите животни в зоопарка и понякога ги хранеше лично.

принц Филип
Gulliver/Getty Images

Принц Уилям и Кейт

Уилям и Кейт са стопани на черен кокер шпаньол на име Лупо. По-големият им син принц Джордж предизвика малък медиен скандал, след като бе сниман да дава на Лупо да ближе от сладоледа му. Семейството си има и по-малък домашен любимец – хамстер, който е любимец на принцеса Шарлот.

Принц Хари и Меган


Преди да се премести в Англия, Меган беше стопанка на лабрадор, който бе твърде стар за да сменя дома си. Но тя донесе със себе си кученце от породата бийгъл на име Гай.

Меган
Gulliver/Getty Images


Говори се, че наскоро Хари и Меган са си взели и куче от породата лабрадор ретривър от приют за кучета. Двамата се големи привърженици на идеята да не се купуват кучета, а да се осиновяват от приютите.

принц Хари
Gulliver/Getty Images

Принц Чарлз и Камила

Преди години принц Чарлз призна, че предпочита лабрадорите пред традиционните кралски коргита. Той е бил стопанин на няколко кучета от тази порода. Любимата му лабрадорка на име Тига доживя до 18 години, преди да почине през 2002 година.

Камила също харесва кучетата. Тя притежава две кучета от породата Джак Ръселс, които преди време осинови от приюта Battersea Dogs & Cats Home.

Принцеса Ан

През годините принцеса Ан е имала различни домашни любимци. Най-дълго се е грижела за кучета от породата булдог. Най-необичайният и домашен любимец е било мече, подарено и през 1956 г. от тогавашния съветски лидер Никита Хрушчов. Тя го кръщава Ники.

Принц Андрю

Веднъж, докато била на посещение в Гамбия в Западна Африка, кралицата получила като подарък малък крокодил за домашен любимец на принц Андрю. Говори се, че кралският секретар, сър Мартин Чартерис, е бил увещавн да държи влечугото във ваната си, преди то да бъде изпратено в Лондонския зоопарк. Сега домашните любимци на принц Андрю са по обикновени - той е стопанин на пет кучета от породата норфолк териер.