Листопад в Шоуто на Слави
Листопад в Шоуто на Слави / снимки: bTV

Въпреки натоварената си програма и снимките в най-награждавания турски сериал "Листопад", Бену Йълдъръмлар, която играе ролята на най-голямата дъщеря Фикрет, прие участие в "Шоуто на Слави".

Сериалът по едноименния роман на Решат Нури Гюнтекин се излъчва с голям успех по bTV вече близо година и е най-гледаното предаване за момента в България. След повече от месец преговори, Бену потвърди официално поканата за участие в "Шоуто на Слави".

Обявената за най-добра актриса за 2008 г. в Турция ще пътува специално до България за два дена. Специален екип ще придружава турската звезда по време на престоя й в София. Това е първото посещение на Бену в България и в момента се уточняват всички подробности по програмата й.

"Листопад" е най-награждаваният сериал в Турция. През 2007 г. получава 4 награди за най-добър сериал, включително за най-добра семейна драма. През 2008 г. е удостоен с 5 награди за най-добър сериал, както и с награда за оригинална музика. Двама от главните герои - Халил Ергюн (Али Ръза Текин) и Бену Йълдъръмлар (Фикрет Текин) - са отличени за най-добри актьори на 2008 г. И през 2009 г. "Листопад" печели награда за най-добър сериал, а Халил Ергюн получава приз за най-добър актьор в главна роля за 2009 г. Наградите са присъдени от най-авторитетните телевизионни канали и списания в страната.

"Листопад" в "Шоуто на Слави"
netinfo

Бену Йълдъръмлар има множество награди за ролята на Фикрет, в реалния живот има една дъщеря - Ада. Бену е родена на 22 Ноември 1969 г. Първите й телевизионни участия са в младежки програми на държавната телевизия TRT през 1988г. През 1990 завършва Истанбулския държавен университет и се снима в първия си сериал, след което заминава за Англия. В Лондон учи 2 години курс по „Драматизация" в университета в Уестминстър. След завръщането си в Турция Бену се снима в различни телевизионни програми, на Канал 6, Канал 4, Стар ТВ и АТВ.