Лазер ще разбива подкожните мазнини
Лазер ще разбива подкожните мазнини / netinfo

Лазерни нишки, наречени Lipolaser, са в състояние да разбиват мазните клетки под кожата. По този начин жените ще могат да кажат сбогом на възглавничките мазнина, съобщи вестник „Стампа“.

Липолазерът се произвежда от италианска фирма. Според експертите той ще замени традиционните хирургически интервенции за липосукция, които имат за цел да елиминират излишните мазнини.

Новата технология за моделиране на тялото беше представена на конгреса на Международното дружество за дерматологична хирургия от Марко Гаспароти, доцент по пластична хирургия в Университетите на Сиена и Падуа.

Апаратът е бил одобрен и в Съединените щати. Той е в състояние да елиминира окончателно акумулираните мазнини, без да се налага намесата на хирургични средства. Става въпрос за игла от един милиметър, която съдържа лазер под формата на нишка. Веднъж проникнал под кожата, той разкъсва мембраните на клетките мазнина. Освободените мазнини след това биват метаболизирани от черния дроб.

Този вид интервенция без скалпели се нарича „Smart lipo". Средната й продължителност е 8 минути при отстраняване на двойна брадичка например или около половин час - в зависимост от зоната от тялото, в която се прилага, посочва ПронтоСофия. Подобен вид резултати в момента гарантира само липосукцията.

Според експертите новият метод не крие никакви рискове за пациента. Всяка година в Италия се извършват 60 000 интервенции за липосукция и 70 на сто от пациентите са жени.