Сю Ходж
Сю Ходж / Sofia Photo Agency, архив
Българската публика със сигурност си спомня дребничката чаровница Сю Ходж, която, заедно с още няколко звезди от британския сериал "Ало, ало!" посети София преди три години. Сега, за участие в младия театрален фестивал - Сливнишкия международен театрален фестивал "Пътуващ театър" - на път да се върнат в България са Сю Ходж и продуцентът Кийт Падингтън Ричардс.
 
Преди по-малко от месец Сю Ходж зарадва феновете си и с книга. След мемоарите на покойния вече Гордън Кей ("Военните дневници на Рене Артоа", издадена и в България през 2004 г.), почитателите на сериала ще могат да се насладят и на спомените на Мими Лабонг. След като била "подръчквана" да разкаже за собствените си вълнения и приключения по време на снимките на сериала, Сю най-после се решила да посегне към писалката.

Звездата от „Ало, ало" Гай Сайнър: Комедията показва истината

От книгата става ясно, че освен с искрящото си характерно чувство за хумор, което се проявява в участието й в сериала, Сю Ходж притежава и таланта на изключително забавен и сладкодумен разказвач. "Приятно ми беше да си припомня преживяванията си от преди 35 години, когато снимахме "Ало, ало!", разказа за БТА актрисата. "В книгата споделям неща, които човек няма как да знае, ако не е бил на снимачната площадка или в павилионите, както и по време на безкрайните ни турнета с "Ало, ало!" във и извън Великобритания. Според критиката, мемоарната книга с истории, предадени от гледната точка на героинята ми, Мими Лабонг, са достойно четиво за един от най-великите телевизионни сериали на ВВС от миналия век", споделя актрисата.

Звездата от „Ало, ало” Гай Сайнър: Комедията показва истината

Излизането на книгата отбелязва и четвъртвековната годишнина от завършването на сериала. Сю се чувства много горда от топлото посрещане на мемоарите и от звездното турне, което прави в момента за представяне на книгата във Великобритания. Що се отнася до България, Сю Ходж не скри надеждата си, че освен гост на Фестивала в Сливница, вероятно ще успее да заинтригува почитателите си у нас и с новата си книга и че обмисля превода й, и прави проучвания към кое българско издателство да се обърне.

В момента Ходж и Падингтън живеят в селцето Бъртън, североизточно от Нотингам, Сю продължава да работи като актриса и се включва в благотворителни каузи в защита на природата и животните. Една от организациите, на които активно помага, е "Нашата изчезваща планета".
 
БТА