Корейките ядат кучешко месо за тен
Корейките ядат кучешко месо за тен / netinfo

Кучешкото месо става все по-популярно сред жените в Северна Корея. Те смятат, че този традиционен корейски специалитет е полезен за кожата и за тена им, съобщават про правителствени вестници в Пхенян.

Кучешкото месо винаги е било смятано не само за деликатес, но и за много здравословна храна и в двете Кореи. То особено често се готви по време на летните горещини.

Смята се, че в Северна Корея има повече рецепти за приготвяне на кучешко месо, отколкото в Южна Корея. Гастрономи от Южна Корея, опитвали деликатеса в Северна Корея, твърдят, че кучешкото месо там е по-добре и по-вкусно приготвено. В Северна Корея наричат кучешкото месо "dangogi", което в превод означава “сладко месо”.

“Гостите се убеждават в ефективността и лековитостта на сладкото месо, когато видят тена на нашите служители и готвачи”, цитира вестник “The Chosen Sinbo” собственика на ресторант в Пхенян, в който се сервират традиционни блюда от кучешко месо. Проведена тази седмица анкета установи, че над 35% от собствениците на кучета в Южна Корея ядат и кучешко месо.