/ iStock/Getty Images
Най-често кондиломите са предизвикани от различни щамове на човешки папиломен вирус, като инфекцията може да  бъде с един щам или полищамна.

Колкото повече щамове вируси са намесени в самата инфекция, предизвикала появата на кондиломите, толкова по-трудно става тяхното лечение както чрез локални методи, така и с помощта на системно третиране на инфекцията (колкото повече са щамовете, толкова по-трудно е изчистването от вируса).

Кондиломите сами по себе си рецидивират след като са били хирургически обработени, тъй като локалното третиране, вкл. и хирургичното отстраняване не води до унищожаване на самия вирус – причинител на кондилома.

Обикновено само в рамките на няколко месеца, а може и по-скоро зависи как функционира имунната система те рецидивират (т.е. появяват се отново) без значение къде са разположени. Кондиломите са различни видове: островърхите са характерни за гениталните органи, докато кожните са под формата на папиломи, но те също са предизвикани от HPV.

iStock/Getty Images

Въпреки че са доброкачествени образувания, те създават дискомфорт, влошават качеството на живот, намаляват самочувствието и носят със себе си и риск от това, че могат да са причинени от високорискови щамове.

Някои високорискови щамове, освен карцином на шийката, могат да предизвикат просто появата на кондиломи. Но тъй като битката с HPV е много продължителна, ние не може да бъдем сигурни дали този високорисков щам, предизвикал появата на кондиломи, няма доведе до лезии на шийката на матката и по-сериозни нарушения в цитологията.

Поради тази причина е изключително важно посещението при лекар, който да обработи кондиломите. Като допълнение, за подпомагане на лечението може да се доверите на Хупавир, който може да подейства специфично на системното разпространение на човешкия папиломен вирус, т.е. независимо от неговата локализация, има възможност да допринесе за изчистване на вируса от тялото без значение от броя щамове.

Vedra International

Изключително важно е приемът на Хупавир да се приема от 2-мата партньори, въпреки че инфекцията може да бъде локализирана само при единия от партньорите. Но при всички случаи при наличие на кондиломи и двамата партньори са носители на човешкия папиломен вирус, макар че е възможно единият от партньорите да няма изява на инфекция, той също е носител за HPV.

Хупавир е иновативен продукт, защото е една от малкото орални формули за такъв вид инфекция. Добрата новина е, че този ефективен, удобен за прием и патентован продукт вече може да се намери в България. Може да го закупите и онлайн. Предимствата на Хупавир са доста: може да подпомогне имунната система, лигавиците и кожата и може да окаже системно действие, независимо от местоположението на вируса. В състава е включено патентованото съединение Ditriamino® - казеинов хидролизат с антивирусен патент и силно имуномодулиращ ефект,  допълнени с цинк, витамини А и фолати (B9 и B 11), които могат да подпомогнат намаляването персистирането на инфекциите, причинени от човешкия папиломен вирус.

Повече информация за Хупавир може да откриете ТУК. При прием на Хупавир е препоръчително консултирането с лекар и точно следване на начина на прием в листовката.