/ Guliver/Getty Images
Осемгодишното сирийско момиченце, което привлече вниманието на международната общност с туитовете си от обсадения сирийски град Алепо, е в списъка на американското списание "Тайм" на най-влиятелните личности в интернет, предаде Ройтерс.

Кой е най-влиятелният човек в света?

В списъка попадат и авторката на книгите за Хари Потър Джей Кей Роулинг, поп певицата Риана, американската риалити звезда Ким Кардашиян и американският президент Доналд Тръмп.

Списанието е изготвило списъка въз основа на влиянието, което имат тези личности в социалните мрежи, и отзвука, който намират в медиите тези личности с публикациите си в социалните мрежи.
Малката Бана Алабед качваше в акаунта си в Туитър снимки и видеозаписи за живота по време на обсадата на Алепо и спечели 365 000 последователи в Туитър от миналия септември досега.

През декември миналата година Бана и нейното семейство бяха евакуирани от контролираната от бунтовниците източна част на Алепо към Турция и бяха приети от турския президент Реджеп Тайип Ердоган в президентския дворец в Анкара.
 
БТА