Китайски астролози съветват да сме предпазливи в Годината на Заека
Китайски астролози съветват да сме предпазливи в Годината на Заека / снимка: sxc.hu

С навлизането в Годината на Заека според традиционния лунен календар, китайски астролози от Хонконг предупреждават, че годината ще бъде непредвидима от гледна точка на възходи и спадове и съветват хората да бъдат предпазливи.

2011 година ще бъде лоша за страни като САЩ, Канада и Тайван, които може да бъдат сполетени от природни бедствия. В тези страни може да станат големи земетресения, предрича един от астролозите и добавя: "Заекът символизира положителна година за сключване на брак, но също така може да донесе неприятности на вече женените двойки"

Звездният астролог Питър Со използва нумерологията, като изучава подреждането на планетите и рождените дати, за да предсказва съдбите на отделни хора. "Президентът Барак Обама е роден в годината на Бика и е малко вероятно да успее да постигне нещата, които иска", предупреждава астрологът.

Той казва, че в Годината на Заека САЩ ще разчитат на Китай, за да възстановят икономиката си, което ще стабилизира отношенията между двете водещи икономики в света.

"Тъй като тази година ще бъде изпълнена с доста колебания, бих посъветвал хората да са предпазливи и да не проявяват алчност, когато правят инвестиции. Дори пазарите да постигнат ръст, инвеститорите не бива да се палят прекалено", съветват астролозите