/ Gulliver/Getty Images
Маска, престилка, ръкавици – последните появи на херцогинята на Кеймбридж се обсъждат широко във Великобритания, тъй като за първи път е видяна да носи защитни средства. Тя е втората жена от Британския кралски двор (след херцогинята на Корнуол), която прави това и темата обикаля страната, тъй като Кейт винаги е била модна икона и сега се присъединява към призива за носене на защитни средства. В този смисъл, в разгара на пандемията „ефектът Кейт“ става възпитателен и тя го прави с маска 'Made in Spain', съобщава списание Hola.

Херцогиня Кейт с рокля от слонова кост по стъпките на баба си (ГАЛЕРИЯ)

Образът на херцогинята на Кеймбридж в рокля и цветна маска обиколи Великобритания. Почти всички медии я отбелязват, акцентирайки на използването на най-необходимото допълнение в последно време. Маската е в заглавията, както в масовите медии, така и в специализираните в областта на модата и стила, където те изтъкват важността на нейната употреба в страна, в която разпространението се забави след задължителната употреба на маски в затворени пространства, влязло в сила на 24 юли.

Херцогинята на Кеймбридж Катрин
Gulliver/Getty Images

В допълнение, първата маска, която Кейт Мидълтън е използвала, е от памук, за многократна употреба от Amaia Kids (16,60 евро) с щампа на Liberty на име Wiltshire Floral. Амая Арриета от Гипускоа /Страна на баските, Испания/ е един от обичайните дизайнери,с чиито поизведения херцогинята облича децата си от години. „Ателиетата на Амая бяха заети по време на карантината, защото правеха маски за болници в Испания, затова решихме да използваме целия този опит за създаване на малка колекция от красиви памучни маски, за да накараме децата ни да се усмихват, вместо да плачат, когато трябва да излязат и даса защитени”, обяснява фирмата на собствения си уебсайт, който има същия дизайн за деца, както за възрастни.

Херцогинята на Кеймбридж Катрин
Gulliver/Getty Images

Във вторник съпругата на принц Уилям посети благотворителната организация Baby Basics във Великобритания в Шефилд, където разказа колко е била развълнувана, когато е чула семейни истории, в които се разказва за липсата на средства когато се ражда бебе. Маската не успя да скрие вълнението й и Кейт помоли 19 британски марки да дарят почти 10 000 артикула за общо 40 бебешки банки в Обединеното кралство.

Херцогинята на Кеймбридж Катрин
Gulliver/Getty Images

Частично покриването на лицето й обаче не попречи да се види в очите й вълнението от инициативата, която лансира. Докато тя зареждаше кутиите с вещи и подготвяше някои от доставките във временния дистрибуционен център на благотворителната организация, херцогинята на Кеймбридж призна, че се вълнува от този проект: „Това може да бъде много емоционално. Спомням си някои от семействата, които срещнах и ме разплакаха, наистина бяха много трогателни! Борбите, през които са преминали, смелостта, която са проявили при извънредни обстоятелства."

Херцогинята на Кеймбридж Катрин
Gulliver/Getty Images

Този проект осигурява основни неща (памперси, дрехи, обувкии др.) на семейства в нужда, които са насочени към благотворителната организация от здравния персонал, който се грижи за тях по време или след раждането, както и от социалните работници. Здравната криза усложнява ситуацията, тъй като освен че има по-голямо търсене, артикулите вече не могат да бъдат втора употреба, за да се избегнат инфекции. След като научи за тази ситуация, херцогинята се включи и оглави тази кампания за включване на фирми от Великобритания. 
БГНЕС