Шапката може да направи изключително атрактивна една дама. Разбира се, ако се съобрази с формата на лицето си, а не сляпо да се доверява на модните тенденции. Наталия от Natali’s Beauty ни дава много ценни съвети в най-новото си видео и ни съветва какъв тип шапка да подберем според формата на нашето лице.

Кръгло лице

На кръгло лице отиват шапки тип федора, бере или трилби. Залагайте на модерните барети и избягвайте шапки, които застават плътно по главите ви и скриват изцяло челото ви.

шапки
iStock/Getty Images

Квадратно лице

Ако лицето ви квадратно, спрете се на модели със заоблена форма тип клош. Добре е да избягвате шапки с широки козирки, тъй като те акцентират острите черти на лицето и ефектът се превръща в дефект. Залагайте на по-леки цветове, които оптически приковават вниманието върху себе си и омекотяват чертите на лицата ни.

Овално лице

Дамите с овално лице са щастливки, защото на тях им стоят всички модели шапки. На него отиват както Капела, така и Трилби, Клош и др. Избягвайте шапките с големи помпони.

шапка
iStock/Getty Images


Продълговато лице

За тези от нас, които имат издължено лице е добре да наблягате на модели тип капела, които балансират и придават по-овален облик на лицето.

Можете да се спрете и на асиметрично поставена на една страна барета, избягвайте обаче геометричните форми по шапките.

Триъгълно лице

Избирайте шапки, които напълно покриват челото ви. Носете малки аксесоари или украшения върху шапката. Носете ушанката с вързани на върха наушници.

Избягвайте плътно прилепнали шапки и шапки с широка периферия. Обиколката на шапката никога не трябва да е по-широка от скулите ви.
 
И още:


Звездите, които знаят как се носят шапки (СНИМКИ)
 
Умопомрачителните шапки в Деня на дамите в Аскот (СНИМКИ)

Най-красивите шапки на Меган Маркъл (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук