/ ThinkStock/Getty Images
Изборът на правилна нощница или пижама е много важен, тъй като в противен случай можем да получим нарушения на съня, пише в. "Дейли мейл".

Според специалистите човешкото тяло се нуждае от определена температура, за да се улесни заспиването. В организма ни трябва да се повишат нивата на мелатонин, което се получава при падането на температурата ни.

Вижте кои са най-полезната и най-вредната поза за сън (СНИМКИ)

Нормално е малко преди заспиване кръвоносните съдове в ръцете, краката и лицето ни да започнат да губят топлина. Добре е да заспиваме при стайна температура между 15 и 20 градуса по Целзий, препоръчва специалистката Мойра Йънг.

сън
Thinkstock/Getty Images

Недоспиването и вредите, които ни нанася

В това отношение е много важно каква пижама или нощница ще изберем. Ако те са прекалено тесни или ако са от материя, която спарва, заспиването ще стане трудно. Това се дължи на прегряването на тялото. Като следствие на това, дори и да заспим, сънят ни няма да бъде качествен и продължителен.

Пет храни и напитки за здрав и пълноценен сън

Пижамите и нощниците трябва да се широки, да са от лека материя, която по възможност да не е изкуствена. Мойра Йънг препоръчва и да не се увиваме с много пластове завивки.

Позата по време на сън издава тайни за характера, секса и здравето, вижте ги тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА