Знаете ли, че с пресата за изправяне на коса всъщност можете да я къдрите? А знаете ли, че можете да къдрите косата си по много и най-различни начини с помощта само на една преса! Ето 8 от тях, които ни показва Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео:

Класически вълни

И така, стартираме с класическите вълни - хващаме кичур коса и минаваме в корена, за да загладим. След това поставяме пресата по диагонал, завъртаме на 90 градуса и спускаме надолу, но не до самия връх на косата - него оставяме прав.

Жени с каква коса предпочитат мъжете

Естествени вълни

Още един вид вълна, която изглежда супер естествено. Хващате кичур коса - заглаждате в корена, след това поставяте по диагонал, завъртате на 90 градуса навътре и изтегляте. На втората една трета от косата завъртате навън и изтегляте. Третата последна част от косата - завъртате отново навътре и изтегляте.

ж
ThinkStock/Getty Images

Сладка букла

Хващате тънък кичур, който навивате на кравайче около два пръста. След това притискате с пресата за 10 секунди

Дребни вълнички

А ето и една прическа, която се завръща със страшна сила от 90-те. Сплетете косата на стандартни плитки от по три кичура. Всяка плитка после минете с пресата и за отрицателно време ще се сдобиете със ситни вълнички.

Трикове за красива коса с естествен обем (ВИДЕО)

Африкански къдрички

Ако имате времето, желанието и търпението, можете да си направите и разкошни африкански къдрички с преса и молив. Внимавайте само моливът да е дървен и без покритие, което може да се стопи от горещината на пресата и да причини големи беди. Увийте тънък кичур около молива, притиснете с преса от всички страни и воала!

къдрици
ThinkStock/Getty Images

Небрежни вълни

Напоследък са супер актуални небрежните вълни в косата - сякаш сме си легнали с мокра коса и ефектът на сутринта е Уау! Но можем и да го изимитираме. Увийте кичур коса около оста му и притиснете с преса.
 
Още видове прически, които  можете да си направите с преса за изправяне – вижте във видеото!


И още:

Ако нямаш време сутрин – нужни са ти 5 минути за супер коса (ВИДЕО)

Как са по-секси? 20 звездни красавици, които отрязаха косите си (СНИМКИ)

Стилните прически на Кейт Мидълтън (СНИМКИ)

Няколко хитринки за красива и здрава коса

Три златни билки срещу косопад (ВИДЕО)

Звездни трансформации: промяна на прическата - различна визия (ГАЛЕРИЯ)

Какво да хапваме за дълга, здрава и красива коса

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук