/ ThinkStock/Getty Images
Красивата коса е символ на женственост и сексапил, но само ако е добре поддържана. А затова са необходими системни грижи. Ето няколко хитринки за красива и здрава коса:

Ако косата ви е тънка

Ако имате тънка коса, използвайте по-малко стилизиращи продукти. Така косата ви ще е по-лека и ще изглежда по-обемна. Избягвайте да я оставяте много дълга. Подходящи прически за жените с тънка коса са късите коси и прическите със средна дължина.

Най-големият враг на косата през лятото

Ако имате суха коса

Понякога шампоаните са агресивни към косата и я лишават от естественото и омазняване, което я поддържа здрава и бляскава.

Естествените масла - зехтин, кокосово, рициново, бадемово, ланолин са отлични средства за третиране на лишената от блясък коса.

Добре е да решете косата си когато е напълно суха, за да не я увреждате.

коса
ThinkStock/Getty Images

Ако косата ви е мазна

Една от най-големите грешки, които хората с мазна коса правят е да мият косата си възможно най-често, за да се отърват от омазняването на косата.

Не втривайте и не масажирайте силно скалпа. Избирайте нежни шампоани с неутрално Ph. Добър начин да се справите с мазната коса е да използвате сух шампоан. Ако използвате балсам или подхранващ продукт, нанасяйте продукта само по връхчетата и избягвате корените на косата.

Мръсна коса? Трикове и съвети в последния момент (ВИДЕО)

Заплетени краища

За да избегнете заплетените краища, втривайте балсам във връхчетата на косъма, когато миете косата си. Освен това избягвайте грубото подсушаване с хавлия.

коса
ThinkStock/Getty Images


И още:

Как са по-секси? 20 звездни красавици, които отрязаха косите си (СНИМКИ)

Стилните прически на Кейт Мидълтън (СНИМКИ)

Трикове за красива коса с естествен обем (ВИДЕО)

Три златни билки срещу косопад (ВИДЕО)

Звездни трансформации: промяна на прическата - различна визия (ГАЛЕРИЯ)

Какво да хапваме за дълга, здрава и красива коса

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук