Гримът е неотменна част от ежедневието на жените. Той ни помага да прикрием малките недостатъци. През зимата обаче гримът изисква по-специални грижи, защото кожата става суха и чувствителна. Наталия от "Natalis Beauty" показва как да се гримираме през зимните месеци:

На първо място поставяме дневен крем за лице. През зимата е хубаво да използваме такъв, който има интензивна защита и подхранване, текстурата му е по-тежка и предпазва от резките климатични промени и минусови температури навън.

След това подготвяме устните, които често се напукват през зимата. Хубаво е да им правим домашна ексфолиация, най-често смесвайки малко зехтин и кристална захар, с която премахваме мъртвите клетки и подхранваме устните.

устни
iStock/Getty Images

След това нанасяме фон дьо тен със средна покривност и изненада - не с матов, а с по-естествен финиш. През зимата кожата е суха, понякога се напуква, а матовият продукт би я накарал да изглежда вяла. Естественият финиш, леко покритие и здравословен вид на кожата в мрачното време навън са за предпочитане.

Хубаво е коректорът  да е с висока покривност. В зоната под очите поставяме 2-3 точки малко по-светъл коректор с розов подтон, за да прикрием тъмните кръгове.

Време е за зоната около нослето! Ако и на вас често ви се случва нослето ви да е много зачервено през зимата, винаги се зареждайте с коректор в цвета на кожата ви, който поставяйте отстрани на носа, малко по бузите и брадичката и преливайте добре.

Контурираме се отново с кремообразен продукт.

Бъдете внимателни в грижите за лицето през зимата, съветват специалисти

Въпреки че е зима - не пропускайте да сложите и малко бронзираща пудра. Не прекалявайте разбира се, но все пак искаме да постигнем малко затопляне на лицето. В никакъв случай обаче не слагайте твърде много бронзант - оранжевее и изглежда странно в прекомерни количества през зимата.

За руж изберете такъв със студен подтон. В студеното време тези нюанси кореспондират перфектно.

Дамите от тези три зодии владеят магията на перфектния грим (ВИДЕО)

Запълнете веждите си с молив или със сенки за вежди.

Върху очите поставете основа за сенки, за да издържи гримът ви през целия ден.

грим
ThinkStock/Getty Images

След това в сгъвката на клепача нанесете лек кафяв подтон, като се спрете на такъв в студената гама.

После поставете малко сив нюанс, който да подчертае клепача още повече.

Бърз и ефектен празничен грим (ВИДЕО)

Завършете с опушена очна линия, която тази зима ще е хит, а и се прави супер лесно - използваме сенки за очи наместо или молив и леко преливаме към клепача, за да не бъде абсолютно прецизна.

Условието всички продукти по очите да бъдат матови е задължително за зимния ни грим.


Върху устните сложете малко по-силен розово-червеникав нюанс отново в студената гама.


За финал по ваше желание можете да нанесете и мъничко много фин сатениран хайлайтър по най-изпъкналите зони на лицето - то няма да се омазни ествствено при минусовите температури, затова малко здравословно сияйние в студеното време ще му дойде добре.

грим
iStock/Getty Images


И още:

Как да се гримираме като Меган Маркъл? (ВИДЕО)

Гримът според цвета на кожата

Изброиха ползите за лицето, когато е без грим