Гримът й се превърна в истинска сензация, след като целият свят впери поглед в него. А той наистина изненада всички ни. Далеч от тежките техники за контуриране а ла „Ким Кардашиян”, без кукленски мигли като руска милионерска наследница, с устни естествени и без помен от опит за достигане обема на Джоли например. Да, става дума за сватбения грим на Меган Маркъл, която наскоро се венча за принц Хари.

Красавицата, която открадна сърцето на принц Хари (СНИМКИ)

Гримът е дело на изкусния британски артист Даниел Мартин и е разкошен. С естествеността си, елегантното подчертаване на чертите на булката, ненатрапчивостта си. И най-вече с показването на луничките на Меган – един чаровен елемент, който апропо е и страшно актуален тренд за лятото.

И така – първото и най-важно нещо, което виждаме в грима на булката, е именно свежата й кожа. Гримьорът твърди, че е използвал само коректор, за да изсветли зоната около очите. Освен него обаче, аз все пак можем да нанесем ББ крем със супер лека текстура, който няма да направи нищо повече от това да подхрани кожата и да изравни една идея общия тон. След това поставяме коректор със средна покривност в зоната около очите, отстрани на нослето и устните и преливаме много добре с нежния безименен пръст и леко потупване.

Момичета, не прекалявайте с грима сега. Ето как (ВИДЕО)

Време е за основният фокус от грима, а именно – очите. Даниел Мартин казва, че е поставил с пухкава четка сив цвят по подвижния горен и долен клепач, като цветът е концентриран в коренчетата на миглите и избледнява нагоре.

След това е поставил няколко слоя спирала по горните и долните мигли. Без извивачка, без екстеншъни, без изкуствени мигли. Веждите пък са подчертани с топъл нюанс на прахообразен продукт за вежди, затова и аз ще подчертая моите с такъв.

Перфектният грим според зодията (ВИДЕО)

А сега скулите – върху тях Меган има прасковен нюанс руж с леки отблясъци. Устните са завършени с нежен розов тон, който гримьорът е нанесъл с потупвания на пръст, за да придаде лек нюанс, но не и пълна покривност.

И за да бъде завършена визията напълно, ето я и тайната на сладурските лунички на Маркъл. И по-точно тайната как ние можем да си ги направим, ако нямаме по рождение. За целта ще ни трябват два цвята кафяви моливи – един по-светъл и един по-тъмен, тъй като естествените петънца по кожата не са еднакви, както знаем.

Меган Маркъл
gettyimages

След това съвсем небрежно започваме да рисуваме точици по лицето, концентрирайки се в зоната на носа – по него и около него, по челото, много са важни и точиците в близост до контура на устните. Правете ги несиметрични от двете страни, с различна големина и форми, с различен цвят. А докато ги правите, леко потупвайте и размазвайте с пръст, за да не изглеждат буквално като нарисувани точки, а като петънца, които се подават.

Меган Маркъл вече се държи и облича като истинска принцеса (СНИМКИ)

Как да си направите цялостна завършена грим визия като на Мегън Маркъл – вижте в новото видео на Наталия от Natali’s Beauty!

И още:

Нежна и семпла като ангел: Двете сватбени рокли на Меган Маркъл (СНИМКИ)

Лошото момче принц Хари и разведеното момиче със смесена кръв (СНИМКИ)

Приказната сватба на принц Хари и Меган (СНИМКИ)

Гримът според цвета на кожата

Тенденции в грима, които трябва да се забранят със закон (ВИДЕО)

Гримът може да подмлади, но и да състари с години лицето

Изброиха ползите за лицето, когато е без грим

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук