Гримът според цвета на кожата
Гримът според цвета на кожата / Thinkstock/Getty Images

Гримът ви става още по-изразителен и хармоничен, ако използвате правилните нюанси за вашата кожа, подчертават професионалните гримьори.

Специалистите в макиажа дадоха своите съвети как да подбирате палитрата според тена на лицето си.

Ако имате тъмна кожа, не използвайте кафяво или естествения nude нюанс, защото те ще се слеят с кожата. За предпочитане са шампанското и розовото. Палитрата при сенките изглежда така: коралово, лилаво, изумруд, златисто и сребристо, мед и бронз. Пастелните тонове са позволени, но имайте предвид, че те ще направят кожата ви визуално по-тъмна. Очната линия може да бъде черна, лилава или тъмносива. За ружа изберете коралово или розово, които изглеждат добре на загоряла кожа.

Ако сте от "междинните типове кожа", имате късмет, защото тук палитрата е най-разнообразна. Най-успешните нюанси на сенки за очи са розово, бордо , ванилия , тъмно зелено, лилаво , коралово, карамелено, цвят кафе и всички други нюанси на кафявото. Очната линия може да бъде лилава, черна, кафява или бордо. При ружа са допустими почти всички нюанси, но най-вече наблегнете на розовото и корала.

Много светлата кожа забранява тъмните нюанси. Те не са подходящи за бяла кожа. За сенки могат да се ползват тъмносиво, светлокафяво и всички бледи и пастелни нюанси. Металните отблясъци са изключително подходящи. Очната линия може да бъде зелена или кафява. Отлично съчетание е молив за очи и червило в един и същ цвят. Ружът трябва да е светъл. Препоръчва се праскова и розово. (БГНЕС)