Ето как да си направите грим, който е изключително празничен и елегантен, подходящ както за предстоящия 8 декември, така и за празничните коледно-новогодишни дни, когато имаме нужда от идеи как да се разкрасим, да бъдем по-бляскави и очарователни.

Тенденции есен-зима 2017/2018 от Dolce & Gabbana

Първо поставяме основа за сенки по целия горен и долен клепач. Това не само ще направи грима много по-издръжлив, но и ще спомогне цветовете да изпъкнат повече, тъй като основата прикрива фините венички по клепачите.

След това поставяме телесен цвят сянка, за да е по-лесно да прелеем прахообразните продукти.

Стартираме като топвам пухкава четка в студен кафяв матов нюанс и поставяме в сгъвката на горния клепач, за да създам дълбочина на погледа. След това нанасяме от същия с по-прецизна пухкава четка в цялата сгъвка, но без да се стремим да издължаваме окото – запазваме кръгла форма и просто натрупваме продукта.

грим
Thinkstock/Getty Images

След това нанасяме наситено лилав цвят във външния ъгъл на окото и в основата на миглите и преливаме много добре към центъра на клепача и нагоре към веждата, така че в центъра лилавото да е съвсем нежно, а в края и в основата на миглите – по-наситено.

После, за съблазнителен поглед, топваме плоска скосена четка в черни сенки и създаваме опушена очна линия.

За финал нанасяме няколко слоя спирала за мигли само по горните мигли.

С 1-2 тона по-светъл коректор изсветляваме зоната под очите и в централната част на лицето – чело, нос, над горната устна и брадичка и преливаме добре, след което фиксираме с полипрозрачна пудра.

Скулптурираме лицето с прахообразна тъмна матова пудра.

Следва хайлайър в златистата гама – него поставяме по най-високата част на скулата, слепоочието и над горната вежда, изрисувайки буквата С.

С прецизна четка поставяме и малко под веждата, както и във вътрешното ъгълче на окото, точица на върха на нослето и малко над горната устна, което я кара да изглежда оптически по-обемна.

Завършваме с малко руж в неутрален цвят.

Вариант Номер 1 е да оцветите устните с телесен молив и червило. Така визията изглежда много женствена.

Вариант Номер 2 е да заложите на наситен огненочервен цвят по устните, които се комбинира перфектно както със златистото по лицата, така и с лилавото по очите.

Вижте още по темата:

Ето какво ще виждаме навсякъде тази зима (ВИДЕО)

15 модни кошмара, които трябва да останат в миналото (СНИМКИ)

Ужасните модни тенденции, които жените и мъжете трябва да забравят (СНИМКИ)

Гримът издава женския характер

Опасна красота: Най-използваните вредни козметични продукти (ВИДЕО)

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук