Ако сте сред мнозинството, което се тъпче с шоколад напълно погрешно, можете да се възползвате от съветите на британска експертка по сладки и захарни изделия за правилното похапване на любимото изкушение, пише в. "Дейли стар".
Начинът, по който ядем шоколад, е по-важен, отколкото мнозина си мислят.
Неподозираните ползи на какаото
Кои са най-често допусканите грешки при консумацията му, обяснява специалистката Сара Хартнет.
Според нея любителите на шоколада не трябва да се натъпкват с него за секунди, а винаги да го оставят да се разтопи върху езика. Именно докато парченцето се топи на телесна температура, е моментът да му се насладим, преди да го погълнем. По този начин се усеща истинският вкус на шоколада, а удоволствието трае по-дълго.
Когато шоколадът и модата се срещнат
Хартнет съветва също да подушваме сладкото изкушение, преди да го поставим върху езика.
„Шоколадът е мултисензорно преживяване, а ароматът му съставлява 80 процента от вкуса. Помирисването подготвя сетивата ни за лакомството и изпълва устата ни със слюнка“, обяснява експертката.
„Гледайки го, виждайки блясъка му, когато е добре темпериран, подушвайки го, вслушвайки се в звука на отчупващото се парченце - всичко това ни помага максимално да се насладим на шоколада“, допълва Сара Хартнет.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
Начинът, по който ядем шоколад, е по-важен, отколкото мнозина си мислят.
Неподозираните ползи на какаото
ThinkStock/Getty Images
Според нея любителите на шоколада не трябва да се натъпкват с него за секунди, а винаги да го оставят да се разтопи върху езика. Именно докато парченцето се топи на телесна температура, е моментът да му се насладим, преди да го погълнем. По този начин се усеща истинският вкус на шоколада, а удоволствието трае по-дълго.
Когато шоколадът и модата се срещнат
ThinkStock/Getty Images
„Шоколадът е мултисензорно преживяване, а ароматът му съставлява 80 процента от вкуса. Помирисването подготвя сетивата ни за лакомството и изпълва устата ни със слюнка“, обяснява експертката.
„Гледайки го, виждайки блясъка му, когато е добре темпериран, подушвайки го, вслушвайки се в звука на отчупващото се парченце - всичко това ни помага максимално да се насладим на шоколада“, допълва Сара Хартнет.
iStock/Getty Images