/ iStock
Един от лесните начини да добавите свежест в дома си е да смените декора. Смяната на цвета на стените или добавянето на ярки акценти може да ви помогне да хвърлите нов поглед върху пространството и да го направите по-привлекателно и удобно за живеене.

За актуални през този сезон се смятат меки нюанси на зелено, нежно розово, жълто, подходящи са и нюанси на синьо и лилаво. 

Експертът по интериорен дизайн Анастасия Ковалчук ​​също препоръчва да се обърне внимание на текстила. Актуализирането на текстилни елементи като декоративни възглавници, одеяла, покривки и кърпи ще ви помогне да добавите пролетно настроение и свежест към интериора.

Използването на леки и ефирни материи като коприна, лен и памук, както и комбинация от различни текстури и декоративни елементи, ще създаде уютно и хармонично пространство.

Живите растения също са чудесен начин за освежаване на интериора, казва Мария Гатиятулина, декоратор. Те придават на стаята жив зелен акцент и създават уютна атмосфера. Големи растения в подови саксии или непретенциозни цветя на рафтове за книги ще бъдат отлично допълнение към интериора.

Когато нареждате мебелите, трябва да обърнете внимание на неутралните нюанси и естествените материали, които ще бъдат актуални във всеки интериорен стил и ще останат актуални за дълго време.

Освен това, пренареждането на вашите мебели и добавянето на ярки цветове, като цветни възглавници, покривки или пролетни килими, може да ви помогне да придадете на интериора си нов, свеж вид.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Рамблер