Излизаш гол пред Обама, получаваш 1 млн. долара
Излизаш гол пред Обама, получаваш 1 млн. долара / снимка: Reuters

Британски милиардер предлага 1 милион долара на онзи, който дръзне да се появи гол пред президента на САЩ Барак Обама, пише в. "Дейли телеграф".

Идеята е на родения в Нигерия 42-годишен бизнесмен Алки Дейвид. Той е наследник на империя, работеща в областта на доставките и бутилирането, и е в класация на в. "Сънди таймс" за най-богатите британци, като застава на 45-о място с 1,15 милиарда британски лири.

Преди три месеца бизнесменът създаде сайт, който предлага на желаещите хиляди британски лири награда, ако се съгласят да изпълнят и запишат с видеокамера възможно най-налудничавите номера, които после да бъдат излъчени в сайта.

Като част от промоцията на сайта бизнесменът предложи награда от 100 000 долара на онзи, който дръзне да се появи гол или да се съблече пред Обама. По-късно бизнесменът увеличи наградата на 1 милион долара, защото му казали, че сумата от 100 000 долара била много малка за подобен подвиг.

Алки Дейвид твърди, че няма нищо против Обама и смята, че с идването си на власт е донесъл надежда за промяна, допълва БТА. Бизнесменът твърди, че Обама върши добра работа, въпреки че сега популярността му спада. Той допълва, че офертата му за 1 милион долара не представлява риск за Обама, защото той не подстрекава хората да замерят президента с яйца или с нещо друго, което би го наранило.

Откакто Дейвид създаде сайта си, в него вече са излъчени над 155 видеоклипа с дръзки любителски изпълнения, а посещенията в него са над 20 000 на ден.

В миналото Алки Дейвид е изиграл и роля в британски филм, посветен на банков обир от 1971 г.