Всички ние сме различни и уникални, нашите качества също са разнородни. Може да правим грешки, но понякога тези грешки водят до невероятни резултати. Това казва японката Юкако Сатоне, която тъче на дървен стан и учи и други на това изкуство.

Нейната вдъхновяваща история, разказват от Voice of America (VOA).

Юкако Сатоне е от Япония, но се преместила в САЩ, когато била на 25 години. Била графичен дизайнер, но когато родила дъщеря си, решила да остане вкъщи и да промени професията си, за да може да отгледа детето си.

При едно от посещенията в родината си, нейна приятелка я посъветвала да започне да тъче. Запознала я с майсторка на това изкуство, която и показала основни техники. Юкако се влюбила в това, купила си стан и го взела със себе си, когато се върнала в Америка.

„Върнах се към своя живот и рутинните действия, дъщеря ми тръгна на детска градина, а станът остана прибран в дома ми“, разказва тя.

Но в живота й се случва трагедия и това преобръща всичко. Светът и рухнал, появили се паник атаки. Тогава тя извадила своя стан, събрала приятелки и започнали да творят. В процеса на творчество дошло умиротворението, започнала да обучава и други желаещи. Дори открила студио.

Юкако не нарича себе си учител, а гуру, казват от Voice of America (VOA).

„Хората в Ню Йорк живеят в стрес, постоянно са заети, нямат време за себе си. Тук се зареждат с положителна енергия, чувстват се щастливи и удовлетворени“, казва тя.

"Когато седна зад стана, аз избирам цветовете започвам да творя и това ми действа успокояващо. На края виждам и резултата".

Според нея всеки може да започне да тъче, не е сложно, няма правила и всеки може да развихри фантазията си.

 
Voice of America (VOA)