Италиански хомосексуалисти ще протестират с колективна целувка
Италиански хомосексуалисти ще протестират с колективна целувка / снимка: BGNES

Италиански хомосексуалисти планират оригинален протест срещу арестуването на двама техни събратя, дръзнали да се целунат пред Колизеума в Рим, предаде Асошиейтед прес.

В четвъртък хомосексуални двойки ще участват в колективна целувка пред прочутия римски монумент, провъзгласен за едно от новите седем чудеса на света. По този начин хомосексуалистите ще изразят недоволството си от това, че в петък двама техни събратя, съответно на 27 и 28 години, бяха арестувани, именно защото се целунали пред монумента.

Младежите били задържани за 40 минути в полицейски участък и срещу тях били предявени обвинения в непристойно държание на обществено място, след което били освободени, но сега ги чака дело. Според техни приятели младежите не правели нищо неприлично. Те просто споделили кратък миг на нежност на открито, след като прекарали нощта в близък бар.

Според полицаите обаче младежите далеч не са се ограничили с една целувка, а са разменяли доста по-горещи ласки. От римската полиция казаха, че са щели да арестуват и хетеросексуална двойка, ако се е държала по същия начин пред Колизеума.