Италианската певица Джорджа с нов албум
Италианската певица Джорджа с нов албум / снимка: ProntoSofia

В Италия излезе новият албум на ДжорджаStonata". Въпреки че някои наричат бившата победителка на Фестивала в Сан Ремо „италианската Уитни Хюстън“, Джорджа е нарекла албума си с име, което се превежда като „разстроена, пееща фалшиво“. Това е заради състоянието, в което се намира в момента, както обяснява самата певица.

„Такава съм в истинската си същност, а освен това песента с това заглавие се отнася до дисхармониите в живота, които чувствам днес.

В личен план си давам сметка, че започвам да ставам неточна. Освен това, композирайки песните, си поставих за цел чрез тях да се изправя срещу несигурността си.

По време на този процес се почувствах като пееща фалшиво, но това е едно състояние, което приемам“, каза Джорджа пред италианското електронно издание Affaritaliani, цитирано от ПронтоСофия.

В една от песните й участва и легендарната Мина.

„Още не мога да повярвам. Баща ми ме посъветва да й изпратя едно мое парче. Свързах се със сина й и му изпратих няколко песни, след което Мина избра да пее в „Poche parole" (Малко думи). Направи го така, сякаш е нейна песен“, допълни Джорджа.

В диска присъстват и други известни имена от италианската музика - Пино Даниеле, джазменът Чезаре Пико, Елио от „Елио е ле сторие тезе“.

„Това е диск на музиканти, които имат желание да свирят, това е смесица от звуци. Този албум прилича по нещо на мен и на моите концерти на живо, при които обичам да експериментирам“.

От средата на януари 2008 Джорджа ще стартира турне, като повечето от концертите ще бъдат в спортни зали.

„Бих искала да вмъкна и някои клубове. Телевизията обаче ме плаши“, допълни Джорджа.

Истинското име на певицата от Рим е Джорджа Тодрани. Тя направи бум през 1994, след като спечели Фестивала в Сан Ремо с песента си „E poi".