Италианец бе осъден за импотентност
Италианец бе осъден за импотентност / снимка: sxc.hu

Скриваната преди брака мъжка импотентност е по-важен мотив за развод отколкото изневярата на разочарованата съпруга, постанови Върховният касационен съд на Италия, съобщава БТА.

След две обжалвания върховните съдии обявиха окончателно за виновен лекар от Флоренция за това, че скрил от бъдещата си съпруга своята импотентност, въпреки че били сгодени в продължение на една година преди брака.

Едва година и половина след сватбата Карла научава, че Никола никога няма да я направи майка, което било нейното най-съкровено желание. Тежкият удар накарал жената да реагира не само със скрит гняв, но и с изневяра, която незабавно била разкрита от съпруга. Той вдигнал такъв скандал, че се наложила намесата на полицията.

При обжалването на първа инстанция апелативният съд определил за виновна Карла поради нейната изневяра. Сега върховните съдии преобръщат тази присъда с мотива, че тяхното решение се основава "не толкова върху принизяване на прелюбодеянието на съпругата, колкото върху прехождащия го разрив между съпрузите в един брак, започнал зле заради неговите лъжи". Касационният съд изтъква, че премълчаването на импотентността е имало огромен ефект върху психиката на съпругата, която встъпва в брак в напреднала възраст и е принудена да се откаже от нетърпящо отлагане майчинство, тъй като бързо изтича времето на нейно разположение.

Делото е заведено през 1997 година и сега е окончателно приключено, като съпругът е виновната за развода страна и е осъден да плаща месечна издръжка в размер на 450 евро.