Харисън Форд порица политиците, които „омаловажават науката“

Харисън Форд
Харисън Форд / Gulliver/Getty Images
Харисън Форд апелира да бъдат защитени океаните, като разкритикува политиците, които "отричат или омаловажават науката", съобщи Асошиейтед прес.
 
Звездата от "Междузвездни войни" и "Индиана Джоунс" подчерта колко важно е да бъдат известни последиците от климатичните промени върху света в реч през последния ден на световна правителствена среща на върха в Дубай.
Макар и да не спомена името на Доналд Тръмп, Харисън Форд явно имаше предвид американския президент в началото на изказването си.

Големите градове могат да спечелят милиарди от борбата с климатичните промени
 
"По целия свят ръководители - включително и в собствената ми държава, за да запазят положението и статуквото си, отричат или омаловажават науката“, каза Харисън Форд. „Те са от грешната страна на историята".

Климатичните промени - най-голямата заплаха на 21 век?
 
Доналд Тръмп многократно е критикувал идеята за климатичните промени, въпреки че тя е подкрепена от много изследвания, научни организации и учени. Той често дава примери от конкретни метеорологични явления, когато говори за климат - дългосрочно понятие.

Арнолд Шварценегер нарече Доналд Тръмп „луд“

Харисън Форд отдавна подкрепя опазването на околната среда. Преди да се качи на сцената, домакините показаха озвучен от него видеоклип "Природата говори", заснет за организацията за опазване на околната среда "Консървейшън интернешънъл".  Актьорът призова правителствата да разчитат на "солидна наука", когато очертават политиката си.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА