/ БГНЕС
Френски съд се обяви за некомпетентен да гледа иск за признаване на бащинство, отправен към актьора Ален Делон, с аргумента, че актьорът живее в Швейцария, съобщи АФП.

Ален Делон се радва на внуче, Анушка стана майка (СНИМКИ)

Ари Булон, на 58 г., е депозирал искане за признаване на бащинство от съда в Орлеан, защото Ален Делон има жилище в района на юрисдикция на съда. Ален Делон не признава, че е баща на Ари Булон, който е син на германската певица Нико, с която актьорът има кратка връзка през 60-те години на миналия век. Ари е отгледан от майката на Ален Делон - Едит Булон и носи нейното фамилно име.

В решение от 27 август тази година съдът обявява, че френският съд е некомпетен териториално по делото. Изтъква, че има достатъчно факти, които указват, че Ален Делон живее в Швейцария. Местоживеенето на Делон е в Женева, Франция, той гласува там и се лекува там, изтъква съдът.

Ален Делон се завръща в киното

Във Франция делата за бащинство се водят в съд по местоживеене на човека, когото ищецът настоява да признае бащинство. Дела за бащинство могат да се заведат до десет години от навършване на пълнолетие на детето. 
БТА