/ ThinkStock/Getty Images
Фитнес предлага разтуха за уморените от Брекзит
99035
Фитнес предлага разтуха за уморените от Брекзит
  • Фитнес предлага разтуха за уморените от Брекзит
Лондонски фитнес предлага тренировка за всички, на които им е писнало от преговорите за Брекзит. 30-минутният тренировъчен курс включва богата гама от упражнения, включително удряне на боксова круша с лика на Борис Джонсън или Жан-Клод Юнкер, както и надбягване с чували със снимка на премиера Тереза Мей. По стените на залата пък са разлепени снимки и цитати и на други от главните действащи лица около Брекзит.
 
Тренировъчната програма се предлага от фитнес компанията „Джимбокс”, а по думите на собственика на залата темата била избрана чрез гласуване от посетителите на фитнеса. Те трябвало да посочат кои проблеми от живота в Лондон ги дразнят и смущават най-много. 52 процента от анкетираните посочили Брекзит, следван от цените на наемите в града и забавянията на влаковете.

Кондоми с лика на Фараж са хит сред евроскептиците на Острова (СНИМКИ)
 
 
За дизайна на курса помогнал и експерт по овладяването на гнева, съобщава за Ройтерс фитнес инструкторът Борис Високоборскиш: „Целта е клиентите ни да се освободят от стреса, причинен им от Брекзит, както и от цялата фрустрация, която виждат по масмедиите, интернет и т.н. Те напускат тренировките ни облекчени и ободрени, а също така са направили нещо хубаво за себе си, като са поработили над тялото си.”
 
Фитнес турът продължава 30 минути, а в него участват различни уреди и упражнения, в които винаги участва някое от главните действащи лица в Брекзит. Едно от упражненията е удряне на боксова круша с лика на бившия външен министър Борис Джонсън или на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Друго от упражненията е надбягване с чували, на които е изобразена премиерът Тереза Мей. Посетителите на фитнеса могат да стоварват и гумени топки върху снимка на Мей, както и на лидера на опозицията Джеръми Корбин.

Англия - шампион по футбол, но не и Великобритания обратно в ЕС?!
 
Мястото за отдих пък е кръстено „Ъгълът на камеръновите скатавки” и е посветено на бившия премиер Дейвид Камерън, който предпочете да подаде оставка, вместо да се наеме с преговорите за Брекзит. Допълнително масло в огъня наливат и цитати от изказвания и интервюта на политиците, свързани с Брекзит.
 
По стените на фитнеса висят цитати от изказвания и интервюта на политиците, свързани с Брекзит. Например на бившия британски министър по Брекзит Дейвид Дейвис, който казва: „Не ми трябва да съм толкова умен и да знам толкова много” или на Тереза Мей, която твърди, че „Брекзит означава Брекзит, което означава Брекзит”.

Мей призова ЕС да представи алтернатива на нейните предложения за Брекзит
 
Посетителите на фитнеса споделят пред „Ройтерс”, че идеята на тура върши чудесна работа. Полската студентка Аня Язонбкевич например казва, че се чувства „изумително” след тренировката: „Имам проблеми със студентския си заем заради Брекзит. Така че днес наистина успях да излея разочарованието си от цялата ситуация и сега се чувствам прекрасно.”
 
Шест месеца преди Великобритания да напусне ЕС, преговорите за Брекзит остават в задънена улица. Тереза Мей продължава да се опитва да постигне задоволителна сделка и същевременно да запази търговски връзки с континента. Плановете й обаче до момента срещат сериозна съпротива не само от страна на ЕС, но и от много от съпартийците и консерватори.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук