Фенове на Game of Thrones изпаднаха в паника заради смъртта на Джордж Мартин
Фенове на Game of Thrones изпаднаха в паника заради смъртта на Джордж Мартин / HBO

Новината за смъртта на продуцента Джордж Мартин стана повод за паника сред феновете на "Игра на тронове" (Game of Thrones) и "Песен за огън и лед" (A Song of Ice and Fire), тъй като мнозина от тях по погрешка решили, че е починал писателят Джордж Р. Р. Мартин, пише в. "Дейли експрес".

Нови и стари герои на премиерата на петия сезон на Game of Thrones в Лондон (СНИМКИ)

Социалната мрежа Twitter е била залята от съобщения, които разкриват паниката и почти инфарктното състояние на почитателите след вестта за кончината на продуцента на "Бийтълс", наричан петия член на легендарната ливърпулска четворка.

Почина легендарният продуцент на Бийтълс Джордж Мартин

Объркването е обяснимо заради сходството в имената. Макар писателят от САЩ да е известен като Джордж Р. Р. Мартин, той често се споменава само като Джордж Мартин.

Най-големите фенове на сагата са изключително притеснени, че писателят може да се спомине, преди да е завършил шестата книга "Ветровете на зимата" от поредицата "Песен за огън и лед", върху която е базиран хитовият сериал "Игра на тронове" на телевизия HBO.

Game of Thrones с поне още три сезона

Погрешно смятайки, че авторът на книжната поредица е починал, много почитатели са споделили, че едва не са получили инфаркт, мислейки, че никога няма да научат как завършва популярната сага.

Източник: БТА