Game of Thrones с поне още три сезона
Game of Thrones с поне още три сезона / БГНЕС

Почитателите на сериала Game of Thrones (Игра на тронове) със сигурно ще се зарадват на новината, че хитовата поредица на телевизия HBO няма да приключи поне още няколко години, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

На среща на Асоциацията на телевизионните критици в Бевърли хилс, Калифорния, програмният директор на HBO Майкъл Ломбардо е оповестил, че продуцентите на сериала по фентъзи епос поредицата "Песен за огън и лед" на Джордж Р. Р. Мартин планират още три сезона след наскоро приключилия пети.

Ломбардо е допълнил, че лично той ще бъде доволен, ако историята продължи и след това.

Сър Давос и Джакен Х'гхар откриха изложба, посветена на Game of Thrones (ВИДЕО)

Запитан за възможността за сериал, предшестващ хронологично Game of Thrones, програмният директор е отговорил, че има "огромно количество сюжетен материал" за подобен проект. Майкъл Ломбардо е допълнил, че сега фокусът е върху шестия сезон на хитовата поредица, който вече е в процес на заснемане и ще бъде излъчен през 2016 година.

Game of Thrones стана най-гледаният сериал в историята на телевизия HBO, задминавайки популярната поредица "Семейство Сопрано". Средната гледаемост на петия сезон чрез всички платформи за излъчване достигна 20 милиона зрители на епизод.

В средата на месец юли, когато бяха обявени претендентите за тазгодишните телевизионните Оскар-и - наградите Еми, сериалът Game of Thrones получи 24 номинации, в това число и за най-добра драма.

Източник: БТА