Ева Лонгория
Ева Лонгория / Getty Images
Хитовият френски сериал "Десет процента" (Dix pour cent), пожънал глобален успех, ще се опита да завладее и Латинска Америка с версия на испански език, продуцирана и частично режисирана от актрисата Ева Лонгория, предаде Франс прес. 

"Испаноезичната адаптация е замислена като нов подход, съхраняващ хумора и сатиричния дух, обичани от феновете", се посочва в изявление на компаниите, стоящи зад проекта, сред които е и ръководената от Лонгория "UnbeliEVAble Entertainment". 

Сериалът с англоезично заглавие "Обадете се на мениджъра ми" (Call My Agent!), се радва на международен успех в стрийминг платформата Нетфликс.

Американското му приключение дори му донесе отличие на международните награди "Еми" през 2021 г.
Сериалът разказва за приключенията на парижка агенция, специализирана в управлението на кариерите на филмови звезди. Поредицата включва истински знаменитости, които играят собствената си роля с голяма доза самоирония - Изабел Юпер, Моника Белучи, Жан Дюжарден, Изабел Аджани.

Испаноезичната й версия, предназначена за Латинска Америка, ще бъде продуцирана от Ева Лонгория, американска актриса от мексикански произход, известна с ролята си в сериала "Отчаяни съпруги". Тя ще режисира и първите два епизода.

"Подобно на много хора по света, аз съм голям фен на оригиналния сериал от самото начало", казва Лонгория.

"Десет процента" наскоро беше адаптиран и във Великобритания и Италия.
Елена Христова/БТА