Ето как се отразява на тялото ни близо 1 година на картофена диета (СНИМКИ)
Ето как се отразява на тялото ни близо 1 година на картофена диета (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Австралиецът Андрю Тейлър свали повече от 50 кг за по-малко от година, като се храни само с картофи, написа в. "Дейли мейл".

От 1 януари всеки ден мъжът яде само картофено пюре, варени или печени картофи за закуска, обяд и вечеря. Диетата подобрява нивото на лошия холестерол, кръвното налягане, теглото и психическото му здраве, твърди той.

Вижте Андрю Тейлър след 100 дни на картофена диета (СНИМКИ)

"Не съм я нарушавал нито веднъж. Невероятно е за мен самият", каза Андрю. Картофеният режим му помага не само да намали талията си, но и да намали чувството за депресия и тревожност.

Преди началото му Андрю Тейлър тежи 151 кг, а сега е близо 99 кг. Тайната на диетата е да се избягват рецепти с много мазнина, сметана и сирене, а пържените картофки са категорично извън менюто. Андрю Тейлър каза, че приготвянето на храната е лесно - готви се голяма партида картофи и се яде, докато свърши.

Екстракт от картофи намалява трупането на килограми

На 1 януари догодина Андрю Тейлър ще бъде домакин на празнична закуска и ще опита за първи път от началото на диетата си ястие без картофи. Той не е претенциозен какво ще бъде то и е дал възможност на кетъринг компанията "да го изненада".

Днес е полезно, утре - вредно: 9 мита за здравословното хранене

"Ще продължавам да ям много картофи и след края на диетата, но вероятно ще включвам и други неща", казва Андрю, цитиран от БТА.