Моделите дефилираха като истински милански аристократи, разхождайки се в невероятната атмосфера на двореца от 18-ти век
Модният дизайнер Джорджо Армани представи колекцията си висша мода за 2021 година. Линията бе показана в двореца Виа Бургонуово в Милано.  Джорджо Армани отдаде почит на Милано в своята колекция висша мода. След като прекарва дълго време в дома си във Форте дей Марми, в началото на януари дизайнерът се завръща в ателието си – забелязва тишината и красотата на града, след което взима решение интерпретира преживяното в от кутюр линия. 

Посланието, което отправя е ,че въпреки ситуацията в която се намираме, затворени в домовете си, красотата е вечна.  

Армани претворява в тоалети високите сгради с приказни орнаменти , забелязват се в дългите линейни силуети. Декорациите в архитектурата пренася върху роклите. А саката с повдигнати рамене и полите от тафта олицетворяват най-пищните сгради в Милано.

Природата също присъстваше в колекцията на италианския моделиер - Панталоните с права кройка са  украсени с мъниста и флорални апликации обвити в тюл. 

Сред най-открояващите се тоалети е синята рокля, наречена Pièce de résistance. Тя е изработена от 130 метра тюл, който след това е намачкан и изгладен, за да създаде ефектна илюзията като кора на дърво. 

Моделите дефилираха като истински милански аристократи, разхождайки се в невероятната атмосфера на двореца от 18-ти век. 

Източник: NOVA NEWS